– men indtil videre især humor.

Man behøver bestemt ikke være bekendt med Utawarerumono-universet for at give sig i kast med Utawarerumono: The False Faces. Er man dog allerede det, vil The False Faces være et kærkomment gensyn med universet. Indtil videre har den i hvert fald nogenlunde samme stemning og tone som Utawarerumono-serien fra 2006 – og man vil kunne genopleve ”er det en hale-scenen”.

Kuons reaktion da Haku tager fat i hendes hale.

Episode 1 bruges mest til at fastslå dynamikken imellem de to hovedpersoner og deres personligheder. I episoderne 2 og 3 introduceres der så flere karakterer. Det fungerer godt, at dette sker gradvist, da mit indtryk er, at vi kommer til at have med et større persongalleri at gøre.

På trods af at Haku har mistet sin hukommelse, er han ved godt mod – bare han kan slippe for at arbejde. Det virker lidt underligt, og som seer kan man godt gå hen og glemme hans situation, fordi han selv er så ubekymret omkring det. Jeg gætter dog på, at dette er gjort for at fremhæve hans sorgløse natur. Det lægger mere op til komedie frem for drama, hvilket serien også primært har spillet på indtil videre. Dertil bliver der selvfølgelig leveret action både af insektmonstre og banditter – af varierende truende art.

Haku og Kuon fungerer fint sammen som hovedpersoner. Det er også virkelig forfriskende med en duo, hvor kvinden er musklerne, og manden er hjernen. Det tegner dog til, at Kuon får konkurrence, for allerede ved slutningen af episode 3 har Haku fået samlet sig et meget atypisk, men dog et lille harem bestående af en ung prinsesse, en fugl, en mand(?) og så Kuon.

Haku møder Kokopo.

Historiemæssigt er det stadig svært at sige, hvor Utawarerumono: The False Faces vil hen. Den har på ingen måde dvælet ved Hakus hukommelsestab, og vi har heller ikke set hentydninger til et større plot – meeeen mon ikke det kommer. Serien starter nok bare langsomt ud, så seeren kan få lært universet og dets kultur og karakterer at kende. Desuden skal der jo også være plads til fan service… til begge køn, ser det ud til.

Noget af det, der virkelig er med til at skabe stemningen i Utawarerumono-universet, er musikken. Af den grund er jeg virkelig glad for, at det både er Suara, der igen laver OP (og ED), og Naoya Shimokawa, der igen har stået for soundtracket.

insektmonstre

Det er universet, som gør mig interesseret i serien – og det er mit kendskab til Utawarerumono fra 2006, der giver mig forhåbninger om, at der er mere i vente. Ud fra disse tre episoder at dømme virker The False Faces nemlig som en ret gængs fantasyserie med haremstendenser – og en sej fugl.

Episoder set: 3/25

Genrer: fantasy, adventure, drama, action

Animation: White Fox

Instruktør: Keitaro Motonaga

Utawarerumono: The False Faces kan ses på Crunchyroll

3af3

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.