Da jeg tjekkede efterårssæsonen ud, gik jeg bevidst uden om One-Punch Man. Jeg har nogle venner, der læser mangaen, og ud fra deres udtalelser lød den ikke til at være noget for mig. Min interesse blev dog vakt, da jeg så, at den fik nogle virkelig gode anmeldelser i Anime News Networks preview guide. Alle fem anmeldere havde givet den 4-5 ud af 5 – og det sker altså sjældent.  Så jeg skruede mine forventninger op og satte første episode på vel vidende, at det drejede sig om en parodiserie.

Just a guy who's a hero for fun

One-Punch Man handler om Saitama, der for nogle år siden besluttede sig for at blive en helt – som hobby vel at mærke. Siden da har han trænet så meget, at alt hans hår er faldet af. Til gengæld kan han banke alle de underlige monstre ved at stikke dem en enkelt knytnæve – deraf navnet One-Punch Man. Hans overvældende styrke har dog gjort helteopgaven triviel og kedelig for ham. Han længes efter en modstander, som rent faktisk kan give ham det: modstand.

Crablante

Serien er virkelig velproduceret. Animationen i kampscenerne er utrolig dynamisk og flydende uden at blive mudret. Man kan altså altid følge med i, hvem der langer ud efter hvem. Kampscenerne er ret overdrevede og monstrene fjollede, men det var nærmest også at forvente, når det nu er en parodiserie. Kan man lide denne type action, vil One-Punch Man bestemt ikke skuffe. En lige så vigtig faktor er dog humoren. For virkelig at kunne nyde serien skal humoren tale til en. Serien udnytter sit medie til udtrykke humor og skifter således mellem den ”hardcore action badass-stil” og den ”runde, simple og mere flade stil”.

Jeg kan sagtens forstå One-Punch Mans appeal, men jeg må indrømme, at det ikke virker som en serie for mig. Så jeg takker af efter en enkelt episode.

Antal episoder set: 1/12

Genrer: action, comedy

Animation: Madhouse

Instruktør: Shingo Natsume

One-Punch Man kan ses via Daisuki

4af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.