Forårssæsonen på animefronten nærmer sig med hastige skridt. Om et par uger går det løs. Hen over 2-3 uger starter der hele 48 animeserier. Nogle er fortsættelser, nogle er af del af en større franchise, og andre er helt nye. Jeg har her samlet de 10 animeserier, jeg personligt ser mest frem til, som alle ville kunne gå direkte til.

1. Joker Game

10 animeserier

Intens og fængende er de ord, der popper op i mit hoved, når jeg ser trailer nr. 2. Nr. 3 har en lidt anden tone, men formår fortsat at pirre min interesse og min nysgerrighed. Målgruppen er seinen (unge mænd), hvilket betyder, at der nok er noget mere kød på historien og personerne – animeserien er også baseret på en bog, så der burde være en masse materiale at bygge af. Serien udspiller sig i 1937 og følger en gruppe spioner – 8 såkaldte ”monstre” – der udfører missioner, som involverer både indlandske og udlandske fjender. Bag Joker Game står Production I.G, hvilket blot forhøjer mine forventninger.

Starter: 5. april

Genrer: thriller, mystery

2. Bungo Stray Dogs

10 animeserier

Præmissen med virkelige forfattere med specielle kræfter og et Armed detective agency lyder ret spændende, selvom de fleste forfattere ser ud til at være japanske. Ud fra traileren er der en god blanding af action, mystiske ting og humor. Med BONES bag roret forventer jeg også solid animation. Det er sådan en serie, hvor jeg regner med både at få en interessant historie/plot og nogle interessante karakterer.

Starter: 7. april

Genrer: action, mystery, supernatural

3. Koutetsujou no Kabaneri/Kabaneri of the Iron Fortress

10 animeserier

Steampunk plus en form for zombier med hjerter af jern – jo, det ser da interessant ud. Menneskeheden har forskanset sig i såkaldte stationer, hvor der kun kører et specielt pansret tog imellem. Tonen er mørk og seriøs, og når man ser trailerne, er det svært ikke at lede tankerne hen på en af Wit Studios’ tidligere produktioner, nemlig Attack on Titan. Character designet af pigerne, der optræder i trailerne minder dog mere om noget fra en 80-90’er anime, hvilket nok også er med til at pirre min nysgerrighed. Kabaneri of the Iron Fortress er ydermere noget så sjældent som en original anime – altså en anime, der ikke har noget forlæg og ikke er baseret på f.eks. en manga eller et spil. Det må betyde, at der virkelig er noget tiltro til Kabaneri of the Iron Fortress, så jeg er godt spændt på at se, hvordan historien vil udvikle sig.

Starter: 8. april

Genrer: action, drama, fantasy

4. Flying Witch

10 animeserier

En teenageheks flytter på landet; det ser pænt meget ud til at være grundlaget for Flying Witch. Det virker som en stille og rolig serie, man kan koble af til. Jeg forventer nok noget lidt hen af Barakamon, hvor man får den der feel good-fornemmelse, imens man ser den. For mig er det også et plus, at der er to katte med :3

Starter: 10. April

Genrer: comedy, slice of life

5. Kuromukuro

10 animeserier

P.A. Works og jeg har et lidt… anstrengt forhold… De laver altid flot animation, men de har leveret både kedelige historier og uinteressante karakterer flere gange efterhånden, så det er med en vis skepsis, at jeg ser frem til deres serier. Kuromukuro er deres 15-års-jubilæumsserie, så der burde være skruet op for ambitionsniveauet. Det bliver første gang, at P.A. Works står i spidsen for en mechaserie, og jeg er virkelig spændt på at se, hvordan de vil gøre det. Kuromukuro blander dog flere ting sammen, for vi har også en samurai, der vågner op i nutidens Japan. Mecha plejer at betyde krig – eller i hvert fald fjender, men det ser man overhovedet ikke noget til i traileren. Faktisk virker det hele utroligt fredeligt, og det ligner mere en almindelig high school slice of life-serie. Jeg er spændt, men som sagt også skeptisk.

Starter: 7. april

Genrer: action, mecha

6. Mayoiga

10 animeserier

30 unge stiger om bord på en bus med destination Nanakimura i håb om at slippe væk fra deres nuværende trængsler. Der er nemlig en vandrehistorie, som fortæller, at man i Nanakimura kan leve en utopisk tilværelse og så at sige starte på ny. De ankommer til en ubeboet landsby, som er ved at falde fra hinanden, men der er alligevel ganske svage livstegn. Ud fra beskrivelsen af historien og det første promoveringsbillede havde jeg regnet med en dyster og seriøs tone, men traileren lægger i min optik op til noget helt andet. Så nu er jeg lidt forvirret omkring, hvad jeg skal forvente. Kommer Mayoiga med en dyb historie om mennesker, vores natur og så videre i den dur, eller bliver det nærmere en sort komedie…? Mayoiga er en original anime, så der er ikke noget forlæg, der kan gøre mig klogere.

Starter: 1. april

Genrer: mystery

7. Macross Δ

10 animeserier

Selvom Delta foregår otte år efter Macross Frontier, tror jeg dog ikke, at man behøver have set den først.  Umiddelbart er der i hvert fald ikke nogen karakterer fra Frontier, der dukker op i nogen af de trailere, jeg har set. Her i Delta følger vi i stedet idolgruppen Walküre og Delta-eskadrillen, som kæmper imod Var Syndrome, der er et mystisk fænomen. Jeg må indrømme, at jeg ikke rigtig bliver overbevist af de to trailers. Hverken musik, personer eller animation fænger rigtigt. Havde der ikke stået ”Macross” på den, var jeg nok sprunget over… men nu står det der altså… Så jeg krydser fingre, imens jeg holder mine forventninger i skak.

Starter: 3. april (eps. 1-2 vil blive vist ved en særlig fremvisning i TOHO Cinemas Shinjuku 21. marts)

Genrer: sci-fi, mecha, action, romance

8. Re:Zero kara Hajimeru Isekai Seikatsu/Re: Life in a different world from zero

10 animeserier

Dreng transporteres til en anden verden og møder mystisk smuk pige – ret standard for anime. Twisten er så, at de faktisk bliver slået ihjel, hvorefter drengen opdager, at han kan spole tiden tilbage til det tidspunkt, hvor han kom ind i den anden verden. Det kunne gå hen og blive ret spændende. Jeg har dog også mine forbehold, for jeg kan se rigtig mange andre piger i den trailer… hvilket kunne betyde, at det er en haremsserie. Selvom der er en ganske interessant twist, tror jeg dog, at denne serie vil være mere båret af sine karakterer end sin historie, men nu må vi se. Det er bare en fornemmelse, jeg har.

Starter: april

Genrer: fantasy, drama

9. Hai-Furi

10 animeserier

To barndomsveninder drømmer om at blive såkaldte Blue Mermaids, som beskytter de tilbageværende kystbyer (en stor del af verden er sunket i havet). De starter på Yokosuka Marine High School og møder andre med samme drøm. Det lyder som en sød serie uden det store drama. Den er sikkert god til at koble af til. Hai-Furi indtager en 9. plads, fordi jeg frygter, at den kan gå hen og blive for intetsigende.

Starter: 10. april

Genrer: slice of life

10. Kiznaiver

10 animeserier

Da jeg ikke rigtig blev fanget af Studio Triggers store hypeserie Kill la Kill, havde jeg oprindeligt tænkt mig at springe over Kiznaiver, men så opdagede jeg, at manuskriptforfatteren Mari Okada også har lavet manuskript til bl.a. Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans og anohana. Derudover lyder konceptet med Kizuna-systemet også ret interessant: et system, som forbinder mennesker via sår. Alle, der er forbundet til systemet, kaldes Kiznaiver, og når én bliver såret, opdeler systemet sårene og transmitterer dem til de andre. Jeg håber, at serien vil gå i dybden med systemet og dets indflydelse på menneskers relationer til hinanden.

Starter: 9. april

Genrer: drama, sci-fi

Leave a Reply

Your email address will not be published.