I weekenden blev der afholdt et fantastisk nørdet arrangement på National Museet i hjertet af København.

x-wingPå foranledning af Enigma Games, som er Nordens største spildistributør, blev Danmarks første X-Wing “System Open Series” turnering afholdt over to dage. Ifølge arrangørerne deltog 180 spillere i turneringen, og at de nordiske lande er godt repræsenteret i toppen af X-Wing, hvilket udløste denne mulighed. Arrangementet var yderligere et af blot 8 på verdensplan og fra Metronauts vinkel så det virkelig godt ud.

Arrangementet fik hurtigt kæmpefølge på Facebook, med over 10.000 interesserede og 2.000 der meldte deres deltagelse og der var ikke andet at se, da Metronaut kiggede forbi, at der meget at lave. De mange spillere var ved at gøre sig klar til en ordentlig battle, mens børn og voksne nød fremmødet fra 501st Legion/Nordic Garrison 58th Squad og fik bygget og leget med lyssværd.

x-wingBastard Café, som normalt holder til Huset i Rådhusstræde, havde folk til stede for at hjælpe med henholdsvis Carcassone Star Wars og et nyere Star Wars kortspil, som minder lidt om det spil der kom sidst i 90’erne. Folk var godt i gang på samtlige af de borde der var til andre spil end X-Wing og virkelig dejligt at se så mange hygge sig.

Desværre var der lidt sure minerFacebook, da mange troede at det var et decideret Star Wars event, i stil med Københavns Middelaldermarked. Men det var der aldrig lagt op til. Til gengæld var der dygtige X-Wing spillere fra hele norden og det var en fornøjelse at se deres engagement og deres customized skibe.

x-wingMen måske vigtigst af alt er, at de danske kulturinstitutioner i større stil har set muligheden i, at give adgang til andet end film og musik, hvilket forhåbentlig vil gavne både brætspilsmediet og tegneseriemediet, os der allerede er fans, og dem der endnu har det til gode at stifte bekendtskab med vores analoge liv.

Fra Metronauts side takker vi for arrangementet og håber, at X-Wing vender tilbage på Nationalmuseet til næste år.

Se alle billeder på Metronauts Instagram profil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.