Der var engang, hvor San Diego Comic Con handlede om tegneserier – det er længe siden. I dag er begivenheden et slaraffenland for alting nørd.

Hvert år i juli valfarter over 130.000 mennesker til San Diego i det sydlige Californien for at deltage i San Diego Comic Con og dyrke netop deres særlige og ofte nørdede interesser. Begivenheden favner bredt lige fra tegneserier og manga til film, computerspil, cosplay og ikke mindst legetøj.

Store som små legetøjsproducenter får fremstillet specialudgaver af legetøj, som kun er til salg fra den 9. til 14 juli, de fire dage San Diego Comic Con finder sted i år – her er et udpluk af det legetøj, jeg ville jagte, hvis jeg befandt mig i San Diego netop nu.

 

LEGO-SDCC-2015-DC-1

Action Comics nr. 1 som LEGO-sæt

LEGO har tre helt unikke sæt med til San Diego baseret på henholdsvis Superman, Avengers og Star Wars. Personligt er det specielt Superman-sættet, som er baseret på forsideillustrationen til tegneseriebladet Action Comics nr. 1 fra 1938, der har interesse – det sæt er den perfekte kombination af legetøj og tegneserier.

Marvel-fans vil givetvis være mere interesserede i sættet med Ultrons trone, som læner sig mere op ad filmene end tegneserierne. Endelig er Star Wars-sættet en såkaldt mikroskala-gengivelse af Luke Skywalkers ankomst til planeten Dagobah.

LEGO-SDCC-2015-Star-Wars-1 LEGO-SDCC-2015-Marvel-2
LEGO har også to San Diego Comic Con-eksklusive minifigurer til salg af henholdsvis DC-superhelten Arsenal og Marvel-superhelten Captain America (i skikkelse af Sam Wilson) samt en neon-grøn Skull Scorpio til Bionicle. Sædvanligvis sælges de eksklusive LEGO-sæt og -modeller efter et lodtrækningsprincip, og de, der senere kommer til salg via eBay, er ikke billige.

Besøgende på LEGOs stand får for resten også mulighed for at prøve det kommende spil LEGO Dimensions, som først udkommer den 2. oktober – det ville jeg heller ikke have noget imod at prøvespille.

 
motu_chimossman_promo

Masters of the Universe med mos på

Når folkene fra legetøjsproducenten Super 7 er i deres mere mainstream-humør, så er det, de for eksempel finder på, det oprindelige koncept bag actionfigurerne ReAction. Men de har absolut også nogle langt mere skæve ideer.

Som for eksempel at tage fat i det amerikanske fænomen Chia Pet, hvor en keramisk figur agerer base for spirende gevækster, som gør det ud for figurens hår, og kombinere det med Masters of the Universe. Resultatet er figuren Moss Man – alle skoves bedste ven i eventyrlandet Eternia.

Det er så dumt, at det er sjovt!

storm-trooper

Stormtrooper med ny hjelm

Det er næppe nogen overraskelse, at Star Wars kommer til at fylde en del på San Diego Comic Con i år – og i legetøjsbutikkerne, når producenterne begynder at fylde hylderne med The Force Awakens-produkter i starten af september.

Hasbro giver de besøgende i San Diego mulighed for at få fingrene i deres helt nye 15 centimeter høje Stormtrooper-actionfigur, som først senere kommer til salg online i et begrænset oplag. Figuren er en del af Hasbros mere eksklusive Black Series af Star Wars-actionfigurer og er selvfølgelig baseret på det helt nye Stormtrooper-design.

Reaction bloody bruce

Bruce med blod om munden

Legetøjsproducenten Funko har så mange San Diego Comic Con-eksklusive produkter med i år, at det nærmer sig det absurde – en hurtig sammentælling lander på omkring de 70 stykker. Der er selvfølgelig en lang række specialudgaver af de populære Funko Pop-figurer lige fra en gylden version af Futuramas Bender til en crystalblå udgave af Walter White fra Breaking Bad

Men det absolut sejeste stykke legetøj, Funko har med til San Diego, er en specialversion af deres ReAction-figur baseret på hajen Bruce fra Dødens Gab. En version, hvor Bruce har sine blodige kæber godt omkring hajjægeren Quint.

Factory-George-RR-Martin

Tryk George R.R. Martin på maven

Endelig er der legetøj, som bare hviler på så gennemført en tåbelig idé, at det er umuligt ikke at ville eje det. Sådan forholder det sig med Factory Entertainments tøjbamse George R.R. Martin Deluxe Talking Plush Signature Edition.

Tøjbamsen er ikke blot baseret på Game of Thrones-forfatterens fysik, manden har selv indtalt tolv forskellige replikker, som bamsen ytrer, når den trykkes på maven. Så vidt vides, afslører ingen af de 12 indtalte beskeder noget om, hvornår den næste bog i serien er klar.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.