I Danmark er Live Escape Games ikke noget, man ser over det hele. Det er et relativt nyt fænomen, og hvis man er bekendt med de gamle “point and click”-adventurespil, er man måske lidt foran andre i at forstå dem.

Konceptet går ud på at man, sammen med nogle venner, bliver lukket inde i et rum, og at man så ved at løse gåder, finde ledetråde og samarbejde skal finde en vej ud derfra. Midt i København, lige ved Nørreport, ligger den nyåbnede “Live Escape Game“-udbyder Keyhunt, hvor man kan prøve kræfter med rummene. Her har man en time for at knække “koden”. Metronaut sendte et hold af sted for at se, om de kunne løse gåder og finde deres rige onkels testamente, inden tiden løb ud.

DSC_0303

Det lykkedes Metronauterne at finde deres indre Sherlock Holmes og Dr. Watson og finde deres “onkels” testamente, inden tiden randt ud – whohoo – vi er rige…

Vi blev indledningsvis ført ind i et rum fyldt med antikke møbler, mystiske genstande og en hulens masse låse. Uden så meget som en eneste ledetråd får vi oplyst, at vores rige onkel er gået bort, og at han har gjort sig umage med at gemme sit testamente et sted inde i rummet, og hvis ikke man løser gåderne og finder testamentet, inden tiden rinder ud, går hele formuen til det lokale kattehjem. En skærm med et nedtællingsur sat til 60 minutter tænder på væggen, og så får man ellers travlt med at åbne skuffer, bøger og gamle genstande i håb om at finde alle ledetrådene og løse de opgaver, der hører sammen – for at gøre det ekstra svært er der også indsat “falske” ledetråde, der fungerer som afledningsmanøvrer og ikke rigtigt bidrager til jagten på testamentet.

Team Metronaut blev hurtigt enige om, at konceptet fungerer sindssygt godt. Hvis man normalt er typen, der hader adventurespil, på grund af at man sætter sig fast, er man her omringet af andre folk og har derfor muligheden for at arbejde sammen omkring de mange opgaver, og dette er en stor hjælp. Selve opgaverne varierer i sværhedsgrad, og det er utroligt tilfredsstillende, når man endelig får løst nogle stykker og får afløb for sin indestængte stress og irritation. Konkurrenceånden lever hårdt, da der er tid på, og man får at vide, at de hurtigste får plads på det Top Gear-inspirerede “leaderboard“.

DSC_0299

Team Metronaut og deres tid rangeret på bedste “Top Gear”-manér

Hvis man føler sig helt ude, hvor man ikke kan svømme, kan man dog få ledetråde fra de ansatte via en skærm i værelset, så man er ikke helt uden en redningskrans. Det eneste ærgerlige er, at hvert rum kun kan spilles igennem en enkelt gang, så der er ikke nogen replayability, desværre. Dog tilbyder Keyhunt 3 forskellige rum med hvert deres tema; der er rummet, Metronaut prøvede, som er centreret om at finde et gammelt testamente, der er faraos grav og et piratskib til sidst. Keyhunt-teamet er i gang med at planlægge flere rum, og de optimerer og ændrer de eksisterende rum baseret på kundefeedback løbende.

DSC_0319

I bedste panic room-stil følger Keyhunt-teamet spillernes fremgang og hjælper dem med kryptiske ledetråde, skulle spillerne være gået i stå.

Hvis man er typen, der er vild med at løse gåder og bruge hjernen, så er dette her uden tvivl noget, der kan anbefales, Metronaut-holdet blev hurtigt enige om, at dette var noget af det sjoveste, de har prøvet længe. Teamwork er en stor del af oplevelsen, så polterabender og firmafester er perfekte til sådanne noget her (bare sørg for at tage derind, inden der bliver drukket for meget).

Metronauts udsendte kan kun anbefale denne unikke oplevelse.

Læs mere om Keyhunt HER.

DSC_0323

Kean Pedersen og Amanda Larssen, 2 af 4 Keyhunt-medstiftere

DSC_0314

Kean Pedersen demonstrerer en gåde i eventyret “Piraterne”

DSC_0306

Foruden Testamentet kan man også spille “Faraoens Forbandelse” – sshhhhh, ikke vække Farao!

 

2 Responses

  1. Kasper

    Det lyder spændende – skal helt klart prøves!
    Måske et link direkte til http://keyhunt.dk i anmeldelse, så man ikke skal til at finde det selv? 🙂

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.