For ottende år i træk livede LEGO World vinterferien op med klodsede oplevelser og opslugende leg spredt over 36 områder i Bella Centeret i København. Med 22 lastbiler fyldt med LEGO klodser direkte fra Billund var det dømt til at blive et klodsparadis uden lige.

Trods en indgangspris på 140 kr. var det første, man blev mødt af, en garderobe, hvor de tog 30 kr. pr. genstand – så var vi ligesom godt i gang allerede! Var man en ganske almindelig familie på fire, måtte man altså slippe over en hundredlap på garderoben alene.

lego world

Humøret blev dog straks bedre, da jeg (trods mangel på pressekort) gik igennem pressecenteret og kom ud i den første hal. Mine øjne blev straks fanget af en meget stor LEGO butik med alverdens klods-lækkerier – deriblandt også sæt, der ellers kun sælges via LEGOs hjemmeside eller officielle brand stores. Desværre var der ikke mange gode tilbud at opdrive, da kun yderst få modeller rent faktisk var nedsat. Jeg blev semi-fristet af 75105 Millennium Falcon™ til 999 kr., men tanken om at slæbe den hele vejen tilbage til Jylland var knap så tiltalende.

lego world

Derefter var det næste, der kaprede min opmærksomhed et område kaldet ”Produktionen”. Her kunne man se, hvordan avancerede maskiner sammensatte minifigur-elementer, som man til sidst kunne bygge sin helt egen minifigur ud af. For de tålmodige var det også muligt at få produceret en LEGO klods med ens eget (eller et hvilket om helst) navn påtrykt. En perfekt souvenir til de af ens venner, der ikke var heldige/rige nok til at tage med til LEGO World selv!

I resten af hallen var mange af standene inddelt efter LEGO tema – f.eks. Friends, Star Wars, Ninjago, City osv. Fælles for de fleste af tema-standene var, at de bestod af byggeområder med klodser fra temaet; borde, hvor børn (og barnlige sjæle) kunne udstille deres kreationer; udstillingsmodeller fra LEGO og typisk en eller flere mere fysiske aktiviteter, der havde minimal relation til egentlige LEGO klodser.

Der var mere eller mindre en meget fast opskrift på standenes udseende, og det var lidt forskelligt, om de forskellige elementer fungerede eller ej.

Ved LEGO City-standen var der den flotteste og mest detaljerede udstilling, som helt klart var standens hovedfokus. Alligevel havde de valgt også at tilføje et ”jorden er giftig”-område, som – og jeg spøger ikke – var udgjort af et gulvtæppe med et motiv af en flod og nogle sten. Der kunne man nok i stedet have givet endnu mere plads til udstillingsmodeller eller byggeområde.

lego world

LEGO Friends-standen leverede faktisk (på trods af min oprindelige ringeagt af temaet) den bedst sammensatte helhedsoplevelse i min optik. Der var virkelig kræset for at skabe en rød tråd igennem de forskellige aktiviteter. Ud over at bygge fabelagtige huse og butikker med pastelfarvede klodser kunne man også lære at danse (meget vigtig egenskab for Friends-pigerne, har jeg hørt), tegne og farvelægge små nuttede dyr, få et diplom efter at have overlevet en adventure camp og tage et selfie med Friends-pigerne i 1:1 skala.

Det, der især virkede godt for LEGO Friends-standen, var, at klodser fra Friends-sæt er meget anvendelige, når man bygger noget fra bunden selv (også kaldet MOC/my own creation). Der er både baseplates, almindelige klodser (som vi voksne kender fra vores egen barn-/ungdom) og mere specielle elementer udformet som cykler, computere, døre m.m., som gør det nemt at bygge en model, der rent faktisk ligner noget. Som lidt ekstra krydderi var en medarbejder kommet til at hælde kassen med bowcasters fra Star Wars ud i Friends-byggeområdet…

lego world

Til sammenligning var LEGO Ninjago-klodserne langt sværere at bygge noget ordentligt med. Alt for mange klodser fra det tema har en meget bestemt funktion i et sæt og er altså knap så MOC-venlige. Til gengæld blev jeg blæst ret meget bagover af de modeller, der blev bygget i LEGO Architecture-området – især med tanke på, at det var børn, der havde lavet de fleste af dem! Det tema er som skabt for MOC’ere.

Ønskede man at virkelig udfordre sin kreativitet og fantasi, kunne man kaste sig over områderne ”byg rødt” og ”byg blåt”, hvor der kun var standardklodser i hhv. rød og blå. Gik man forbi områderne sidst på dagen, var det vildt imponerende at se, hvad de besøgende havde formået at producere med så få midler. Det var helt klart de områder, der bedst fangede essensen af, hvad LEGO er, kan og står for.

lego world

Alt det byggeri og leg kunne virkelig gøre enhver skrupsulten, men så man køerne og priserne, skiftede man hurtigt mening. Jeg har efterfølgende læst, at nogle besøgende ventede halvanden time på at få deres mad og postevand til 25 kr. serveret. Og selvfølgelig måtte man ikke medbringe sin egen mad og drikke. Til gengæld var priserne også noget af det eneste negative, jeg kunne sætte en finger på, til LEGO World.

Vi sluttede dagen af med et kig på LEGO fan zone, hvor Byggepladen og udenlandske LEGO fans havde fået til opgave at fremvise de allerbedste af deres udstillingsmodeller. For blot at nævne et par stykker kunne man beskue et udsnit af Holland, The Convention Centre Dublin, en kæmpe drage-mosaik og Bølgen i Vejle.

lego world

Utroligt nok har jeg slet ikke remset alle aktiviteter og stande op endnu, og jeg nåede heller ikke at se det hele på de fem timer, jeg var der. Man kunne bl.a. også få jedi-træning, være med til at bygge et kæmpe mosaik-billede, afprøve spillet LEGO Dimensions og se korte film i deres biograf. Resten må I selv tage med til LEGO World 2017 for at opleve!

Leave a Reply

Your email address will not be published.