Efter 58 timer, 40 minutter og 32 sekunders spil og en ny verdensrekord på 69.071.350 i det klassiske arkadespil Gyruss måtte Kim Kanonarm Köbke kapitulere grundet hallucinationer, der ”forstyrrede hans spil”.

Kim ærgrede sig, da både kanonarmen (den højre, der bruges til at skyde) og joystickarmen var i god stand, og han følte sig ikke spor træt. Selvom Kim er ked af ikke at nå sit mål på 100 timers spil, skal hans kraftpræstation ikke undervurderes – manden har stået og spillet et yderst krævende spil i stegende hede med konstant strøm af familie, venner og tilskuere i en lille kælder, kun afbrudt af to korte hvileperioder på henholdsvis 25 og 15 minutter og et par lyn-ture på toilettet, når chancen gav sig.

IMAG3578

Ved ankomst i arkaden i dag kunne man tydeligt se, at natten havde været hård. Kim havde ikke nået at samle nok ekstra liv til at kunne holde en længere pause (altså de cirka 25 minutter planlagte hver 24 timer), og hallucinationerne var begyndt at have indflydelse på hans spil. Man kunne mærke og dufte, at her var en mand i gang med en Herkuliansk opgave på 50’ende time. På trods af træthed og pres kunne Kanonarmen snakke med TVLorry, imens han spillede og passende slog sin gamle rekord fra sidste år, mens kameraet var på besøg – det kan man se på her.

IAMKiMAfslutningen på Kanonarmens marathon var mildest talt nervepirrende. Kim havde kun fire liv de sidste to timer, men hang i og kæmpede alt, hvad han kunne. Der var over 100 mennesker, der kiggede med og heppede på Live stream på Twitch TV; en internetkanal, der hovedsageligt bruges til at transmittere computerspilskonkurrencer eller halvnøgne cosplay-piger, der spiller på Playstation. Der var også utrolig support på de sociale medier – iblandt kommentarerne var ”Kim Kanonarm er MIT Tour De France!” med dertilhørende MEME billede, en anden sagde, at det havde været hans bedste uge på arbejde, da han kunne følge med Kim på sin computer hele tiden, og så var der andre, der skiftede deres Facebook-profilbillede for at vise støtte med titlen ”I AM KIM KANONARM”.

FB_IMG_1436433467307
Da kanonarmen mistede sit sidste liv, blev han fejret af alle i arkaden, og han havde sågar overskud nok til at hænge ud og besvare spørgsmål fra folk på chatten. Da han blev spurgt om, hvorfor han stoppede, svarede han, ”Jeg stoppede ikke, jeg mistede bare for mange liv på grund af visionerne” – sådan!

ScreenShot_KimKanonarm Twitch Interview

Vi på Metronaut hylder en enestående dansk atlet og gør salut for en ekstremt udholdende og talentfuld mand, vores allesammens Kim Kanonarm Köbke.

 

IMAG3547_1

Kaboom!

Leave a Reply

Your email address will not be published.