J-Popcon 2016 indtager DGI-byen i København fra d. 18. til d. 20. marts med Pokémon som tema.

J-Popcon, den ældste festival for japansk populærkultur i Danmark, blev afholdt for første gang i Valby Kulturhus i år 2000. Dengang var tilløbsstykket nok især de tre animebiografer. Siden da har connen udviklet sig meget, og i dag er højdepunktet nærmere Danish Cosplay Championship, hvor de optrædende kan kvalificere sig til en række internationale konkurrencer.

J-Popcon 2016

Fra J-Popcons cosplayshow i 2011.

Til J-Popcon 2016 er der mulighed for at dyrke interessen for japansk popkultur sammen med ligesindede. J-Popcon afholder i år hele tre forskellige cosplaykonkurrencer. Om lørdagen er der mulighed for at kvalificere sig til World Cosplay Summit i Japan, European Cosplay Gathering i Frankrig, EuroCosplay Championship i England og China Cosplay Super Show.

Der er laaaang kø til at komme ind til dette show, så kom i god tid – og tag en jakke på, for køen er udenfor. Søndag finder det mere afslappede J-Popcon-cosplayshow sted. Da dette show ikke har haft den store opbakning, siden det kom til, er det blevet slået sammen med den nye cosplay craft-konkurrence. Det hele handler dog ikke om cosplay, selvom en stor del af deltagerne møder op iført kostume eller klæder om efter ankomst.

J-Popcon 2016

En hal i DGI-byen proppes til randen med forhandlere.

Man kan bl.a. også gå på opdagelse hos forhandlerne, der især sælger forskellige nuttede bamser og nips. Der plejer også at være mulighed for at købe manga, japanske snacks, figurer, og andet anime- og manga-merchandise. Man kan også få omsat sine penge i Artist Alley, hvor kreative deltagere har fået chancen for at vise deres kreationer frem og tjene en skilling. Der plejer at være alt fra tegninger til smykker.

Størstedelen af deltagerne virker dog til at være tiltrukket af det sociale element. De både genser gamle venner og får nye. Der foregår således flere såkaldte meet-ups, hvor man kan møde andre fans af samme serie, film eller spil. Disse findes dog ikke på det officielle program, så der skal man på jagt på Facebook.

Programmet for J-Popcon udkommer først lige op til connen. Det plejer at byde på alt fra paneler til workshops og quizzer, men indtil videre har J-Popcon afsløret, at der vil være auktion med japansk relaterede ting og J-Fashion Modeshow. Eftersom årets team er Pokémon vil der nok også være nogle events med fokus på det.

J-Popcon 2016

Et lille glimt af J-Popcons game room i 2013.

Er man til gaming, kan man slå sig løs i det store game room, som både byder på de nyeste konsolspil, retrospil, klassiske arkademaskiner, men også brætspil i form af bl.a. Mahjong. Der vil også blive afholdt forskellige turneringer, hvor man kan demonstrere sine evner. I år er der naturligvis temakonkurrencer i forskellige Pokémon-spil fra de sidste 20 år. Unge Spiludviklere vil også være til stede i J-Popcons spilområde.

Selvom de fleste i dag kommer til J-Popcon for at møde andre ligesindede, er biografen ikke helt glemt. Her vises et par af de første episoder fra udvalgte animeserier. Søndag er der børnebio med animefilm for de mindste.

J-Popcon afholdes af foreningen J-Popkai. Betaler man den fulde pris på 395 kr. bliver man passivt medlem og får adgang til alle områderne fredag-søndag. Man kan også købe sig et prøvemedlemsskab, som dækker en enkelt dags deltagelse.

J-Popcon 2016

J-Popcon 2016
Tidspunkt: 18.-20. marts
Sted: DGI-byen i København
Pris: 395 kr.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.