Så er der godt nyt til alle fans af Harry Potter. Store som små. Som om det ikke var overvældende nok med den kommende præmiere for Fantastic Beasts and Where to Find Them og skuespillet The Cursed Child, så har forfatteren bag hit-serien gjort det igen.

J.K Rowling har i flere år overrasket sine fans med short stories på Pottermore.com fra tid til anden, men denne får tildelt særlig stor opmærksomhed. Det er første gang at Potterheads får sådan et unikt indblik i en magisk skole uden for det trygge United Kingdom. Det nyeste skud på stammen af magiske skoler er nemlig den Nordamerikanske Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry. En skole der tog det bedste fra Hogwarts for efter at gøre det til sit eget.

Der findes beskrivelser af andre magiske skoler. Fra den asiatiske Mahoutokoro, der har så lidt som elleve elever, til den største skole af dem alle, Uagadou, der underviser elever fra overalt i Afrika. Vi kender Beauxbatons og Durmstrang fra Harry Potter og Flammernes Pokal, men mindre kendt er brasilianske Castelbruxo. Nu hvor Ilvermorny er bragt til live, så er børn med magiske talenter verdenen over nu sikret en uddannelse.

Det der får Ilvermorny til at udmærke sig i sådan en grad er, at skolen modsat alle de andre, er blevet skænket en detaljeret baggrundshistorie, der lægger op til mere. Dette har fået mange til at spekulere på om der er en grund til dette, eller om J. K. Rowling simpelthen blot blev ramt af en pludselig inspiration. For ikke nok med, at det er skolens baggrund, så bliver læseren også beriget med stifternes baggrund og personligheder, hvilket giver os et helt unikt indblik i de fire kollegier, der går under navnene Thunderbird, Horned Serpent, Wampus og Pukwudgie. ilvermorney

Særligt det sidste kollegie kræver, at man lige får kigget en ekstra gang for at se om man nu har stavet rigtigt. Er man interesseret i hvilket hus man tilhører så kan dette og meget mere findes på Pottermore

Med Fantastic Beasts and Where to Find Them lige rundt om hjørnet, så er det oplagt at magien i Amerika bliver sat i fokus. Så vilde med den magiske verden, som vi er, så ønsker langt de fleste at eventyret får lov til at fortsætte. Uanset om dette bliver sammen med Newt Scarmander eller en helt ny personage på Ilvermorny, så venter vi i spænding.

Stadig ikke imponeret? Så se blot traileren for Ilvermorny School of Witchcraft and Wizardry

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.