Comic Con Malmö – Nordens største messe for populærkultur.

Se vores BILLEDRAPORTAGE her.

Da jeg lagde planer for en ”romantisk” weekend i Malmö med konen for at fejre 13 år sammen, havde jeg ikke opdaget, at nordens største comic con tilfældigvis blev holdt i Malmö den samme weekend. Der var ikke andet for end at slå de to aktiviteter sammen, så nu sidder jeg og og fordøjer gårsdagens oplevelser på et hotelværelse fremfor at tage mig af mine ægteskabelige pligter. Sådan kan det gå.

malmö

Hyllie – Malmömässan – det er som at gå rundt i fremtidens by!

Comic Con Malmö holdes i Malmömässan den 12-13. september i den futuristiskt designede forstad Hyllie og er et sandt slaraffenland for nordiske nørder, der her kan samles om spil, film & TV, serier, artister, cosplay, e-sport, paneler og meet & greets med stjerner fra hele nørde-spektret. Som forventet er der er del farvet hår, folk i Pikachu-kostumer og Star Wars-karakterer i både klassiske udgaver og kreative, alternative udgaver såsom ”steampunk” Prinsesse Leia og Kabuki Stormtropper. Det er en sjov blanding af ALT, der bare lugter lidt af nørd, og på trods af mine forbehold bliver jeg nødt til at indrømme, at det er meget sjovt.

Poison Ivy og øhhh... WOW et veludført kostume

Poison Ivy og øhhh… WOW, et veludført kostume.

DSC_0776

Det kan være svært at komme på toilettet, når man tager cosplay seriøst – her vores Kabuki Stormtrop bag facaden.

Den første stand, vi møder, er det danske forlag Forlæns, hvor Anders Brønserud (der laver ”OTTO – verdens mest ensomme palindrom”) og Rune Ryberg (læs alt om Rune og hans prisbelønnede serie Gigant her) præsenterer deres værker. Rune fortæller om sit nye projekt ”Death Save”, et udtryk fra pinball-verdenen, hvor man redder kuglen fra den visse død med et perfekt timet stød til maskinen – her er en Death Save-video. Den udgivelse bliver mere seriøs og autobiografisk end hans seneste, og det er bestemt en bog, undertegnede glæder sig til at få fingrene i.

DSC_0735

Torben Hansen fra Forlæns præsenterer også de nye bøger Kvast og Minions, franske tegneserier rettet mod børn fra 3 års-alderen og op, hvor historien kun drives frem af intenst farverige og karikerede tegninger. Jeg ser allerede frem til at hore min søn ud igen til en anmeldelse af de bøger.

Der er er overvældende mange ting, der lokker på sådan en comic con, og de svenske kroner får hurtigt ben at gå på. Det er en stor forretning at kæle for nørder. Jeg hopper let og elegant forbi manga-båsene og ser et moderne retro-spil, der ser rigtig appetitligt ud; Aquatic Adventure: The Last Human blev finansieret via Kickstarter og går kort sagt ud på, at du er det sidste menneske på jorden, i en ubåd, med et harpun-agtigt våben, på udforskning i undervandsruiner. Tempoet er roligt, styringen blød, og døden kommer brat. Spillet er endnu ikke udkommet, men burde være tilgængeligt på Steam og direkte download om en måned. Christoffer og Josef, som har udviklet spillet, vil gerne lave et dedikeret arkade-kabinet til spillet – en idé, jeg elsker – og det ville også passe perfekt til spillets styring, udseende og stil. I kan se en teaser for spillet her og følge med YCJY Games på Facebook her.

DSC_0765

Christopher Andreasson & Josef Martinovsky fra YCJY Games.

Nå, men de ægteskabelige pligter skal også passes, så der takkes af for denne gang.

DSC_0785

Se vores BILLEDRAPORTAGE her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.