I lørdags drog Metronaut på Viking-Con for at opleve, hvad Danmarks ældste bræt- og rollespils-con kunne tilbyde. Selv holder jeg meget af brætspil og var spændt på at få et indblik i den danske fanskare.

Viking-Con fandt sted i weekenden inden efterårsferien på Tårnby Gymnasium, hvilket den har gjort hvert år siden 1982. Dermed er årets con den 34. af sin slags, hvilket er ret imponerende. Det er herligt at opleve sådan en trivende og vedholdende interesse for brætspil.

Idet man træder indenfor, foruden en imminent følelse af gymnasietid, bliver man mødt af et væld af brætspillende oaser. Ja, nærmest hvor end man befinder sig på Viking-Con, er der folk, som spiller.

Spilentusiaster i alle aldre.

Spilentusiaster i alle aldre.

Der bliver spillet på gangenes mange borde, i glasburene og mere intimt rundt omkring i de forskellige klasselokaler, hvor også foreningerne holder til.
Man kan få slukket sin brætspilstørst ved enten at deltage i en af de mange turneringer eller lidt mere i ro og mag og udforskende ved at låne et spil fra f.eks. Ludoteket eller tage del i en af de mange spildemonstrationer.

Et udvalg af Ludotekets medbragte brætspil

Et udvalg af Ludotekets medbragte brætspil.

Efter at have prøvet kræfter med nye spil og gamle kendinge kan man slå vejen om con’ens gæstende butikker, som i år var Fantask og Faraos Cigarer.
En mindre advarsel: man skal værne om ens pengepung, hvis man blot er lidt interesseret i rolle- og brætspil, for der var simpelthen alt, hvad hjertet kan begære!

Et hjørne af Faros Cigars opstillede sortiment, her ses en hulens masse brætspil.

Et hjørne af Faros Cigars opstillede sortiment – her ses en hulens masse brætspil.

Rollespilsbøger 'en masse'.

Rollespilsbøger ‘en masse’.

Jeg slap da heller ikke helskindet fra den ellers planlagte ’window shopping’, men blev til gengæld en Carcassonne-udvidelse rigere.

Man kan også frit drage til brætspilskonvention i selskab med yngre familiemedlemmer,  for Viking-Con tilbyder også aktiviteter i børnehøjde.
Let tilgængelige spil er blevet særligt udvalgt og står til fri afbenyttelse. Dette er jo en oplagt mulighed for at videregive ens passion for brætspil og indvie de små poder i f.eks. Magic eller Catan.

En far introducerer sin søn til Pokemon.

En far introducerer sin søn til Pokémon.

Hvis man læner mod kreative udfoldelser, kan man få afløb ved at prøve kræfter med maling af Warhammer-figurer. Kan blive en dyr fornøjelse, hvis interessen vækkes.

7_IMG_1358

Der males figurer, selvom man til tider skal have hjælp til håndtering af malingen.

Mange forskellige slags spilentusiaster strømmer til Viking-Con, og blandt disse er en række spilforeninger fra hovedstadsområdet. Vi spottede bl.a. Danske Figurspilsforening, Mahjong Danmark og Københavns Brætspilsklub.
I sidstnævnte fik vi lov til at prøve et af de mange medbragte spil. Vi kunne nemlig ikke modstå at prøve Kittens in a Blender, der lokkede med sin potentielle groteskhed og selvfølgelig katte!  Spillet skuffede ikke, for det gjaldt nemlig om at redde alle sine katte ved at anbringe dem sikkert i kassen og herved undgå den til tider skæbnesvanger blender, for ja, kattene kan risikere at blive blendet!

Kittens in a Blender, bemærk kassen til venstre og blenderen til højre.

Kittens in a Blender, bemærk kassen til venstre og blenderen til højre.

Et udvalg af hvad vi syntes var de sødeste katte i Kittens in a blender.

Et udvalg af, hvad vi syntes var de sødeste katte i Kittens in a Blender.

Viking-Con havde en hyggelig atmosfære, og der er masser af frirum til at gøre, lige præcis hvad man helst vil.

Jeg vil dog anbefale, at man enten besøger  con’en som en gruppe eller drager dertil, hvis man kender nogle af de forskellige fællesskaber i forvejen. For selvom alle var meget venlige og gladeligt inddragede nye spillere, så opleves de fleste brætspil trods alt i fællesskab.

Hertil kan det også være en fordel, at du forinden har kendskab til et par spil, så du kan udfordre andre, eller måske har et særligt spil, du virkelig nyder. For man fik følelsen af, at man først virkelig oplever alt, hvad Viking-Con kan tilbyde, hvis man enten deltager i turneringerne eller et af de mange rollespil.

Hvis du er i tvivl om, om Viking-Con er noget for dig, så har man de sidste par år kunne få en gratis smagsprøve på bræt- og rollespils-con-oplevelsen. Dette kan gøres ved at dukke op om lørdagen i tidsrummet kl. 12-19.

Forhåbentlig er dette også en mulighed næste år.

9_IMG_1260

Leave a Reply

Your email address will not be published.