Så er endnu et BogForum overstået og det er tid til at gøre lidt status på denne megamesse.

1. Tegneserier er for børn – det påstår BogForum ihvertfald ved at placere BogForum Comics inde i BørneForum, men når det er sagt, var der ikke meget børn over mange af de tegninger som de danske tegneserieskabere fik smidt på BogForum Comics væggen. Der var også rigeligt at tage af, som ikke var for børn, bl.a. et panel om erotiske tegneserieudgivelser.

img_20161112_110740

2. Don Rosa forbliver evigt populær. Der var ingen tvivl om at danskerne elsker Don Rosa og en af arrangørerne beskrev stormløbet mod den populære amerikaner med ærefrygt. I løbet af weekenden måtte arrangørerne justere, hvordan billetuddelingen til Don Rosa fungerede, og fremtidige arrangører får rigeligt at se til, hvor Don Rosa er involveret. Udover de 30, der dagligt havde mulighed for at få en tegning, var der mange der havde stillet sig i kø ved Don Rosas egen stand, hvor han hele weekenden signerede på livet løs.

img_20161111_141505

3. Det er sindssygt, hvor populært farvelægningsbøger er blevet, og det skal derfor ikke komme som en overraskelse, at udvalget af disse var stort. For nørderne var det muligt at købe Star Wars, Fantastiske skabninger og hvor de findes, og diverse Strid malebøger.

4. Tellerup forlag har sat sig for at indfange nørder med sci-fi, fantasi, horror og ikke mindst læse-let bøger i samme genre. Der var alt fra Dragonlance (denne Metronauts indgangsvinkel til dette liv) til Ready Player One og Warcraft på menuen.

img_20161111_144527

5. Madnørderi – den Store Bagedyst var på plads med sine 3 finalister og udover de tre, var der masser af udgivelser om al slags mad og drikke. Havde denne Metronaut været således indstillet, kunne der ses frem til en masse forskellige typer gløgg i den kommende måned, men der er ikke nok timer i døgnet til at nørde alt.

Tegneserien vinder frem – på en måde

Selv om mange af landets største tegneserieforlag ikke var til stede på årets BogForum, blev mediet godt repræsenteret ved Cobolt, Fahrenheit og Aben Maler, som alle havde en række nye bøger. Hos Cobolt sad Thierry Capezzone med Skipper Clement, Lars Hornmann med Zenobia, som han lavede sammen med Morten Dürr.

Fahrenheits stand kom Den Femte Beatle, af Vivek Tiwary, Andrew Robinson og Kyle Baker, som fortæller historien om den sande femte Beatle, Brian Epstein. Dette fantastiske værk, som længe har kunnet fås på engelsk, skildrer historien om bandets manager og deres fremmarch mod verdensberømmelse. Skulle du vælge at købe bogen, kan du også med fordel tage et smut forbi Spotify, hvor forfatter Vivek Tiwary har lagt sin egen playliste til bogen op. Derudover kom Don Rosas egne kreation, Captain Kentucky, som absolut intet har med ænder at gøre, men er en fortsættelse på Pertwillaby-fortællingerne, som tidligere er udkommet ved forlaget Afart.

BogForum

Hos Aben Maler kom der intet mindre end tre nye udgivelser i form af Jillian Tamakis prisvindende SuperMutant Magic Academy, om livet på en kostskole for paranormale teenagere, samt John Kenn Mortensens nye bog Monstre med 180 nye monstre og Hvad føler du lige nu / Søren Kirkegaard, en opsamling af Philip Ytournels diverse for Politiken.

Af ikke traditionelle forlag kom det som en stor overraskelse, at forlaget Eksistensen har annonceret udgivelsen af Tom Kristensens Luther, om Martin Luther. Adspurgt om deres valg af tegneseriemediet, tilkendegav generalsekretær Morten Christiansen, at forlaget ikke har planer om at gå ind i tegneserieudgivelser, men at de var spændte for udgivelsen, som de ser som en måde at få flere unge til at lære om kristendommen. Desværre var den ikke færdig i tide for julesalget og dermed BogForum, men forventes at udkomme i starten af det nye år.

Leave a Reply

Your email address will not be published.