Sarah-Ann Hunt’s har skrevet en rejsebog fra et dansk perspektiv der både giver et indblik i en omfattende rejseerfaring, finurlige observationer undervejs og utallige af de typer rejseanekdoter, man også selv ynder at dele ud af henover spisebordet. Bogen skifter fra klassiske stedbeskrivelser og historisk kontekst, som vi kender det fra rejseguides, til skæve og personlige anekdoter, hvor Hunt fortæller om sine egne overvejelser om de steder, hun besøger undervejs på sine rejser.

Det resulterer i, at YOLO bliver en meget personlig rejseskildring der udskiller sig fra de klassiske Turen Går Til-bøger, fordi den afspejler ét individs oplevelser snarere end en generelt perspektiv. Dermed lærer man også forfatteren bag bogen godt at kende, og Hunt giver læser mulighed for at blive hendes personlige rejsekammerat. Derfor kan bogen være en oplagt løsning til at bløde lidt op for den kommende sommer, hvor de fleste danskere må blive inden for landets grænser i deres ferie.

Hunt bringer sit publikum på jordomrejse til varme klimaer langt væk fra det kolde nord, til roadtrip i USA og endda på feltøvelser hos militæret. Hendes eventyrlige CV er et imponerende arsenal af oplevelser og skæve eksistenser der bliver ved og ved. Man kan med fordel bladre lidt rundt i kapitlerne og finde de geografiske områder der fanger ens interesse og bruge til inspiration.

Bogen indeholder endvidere rigeligt med instagram-værdige billeder fra Hunts oplevelser, som er lige til at sætte gang i rejselængslen.

YOLO – You Only Live Once er udgivet hos Forlaget Mellemgaard.

Leave a Reply

Your email address will not be published.