Jeg er 34 år og maler stadig dukker – eller modeller, som de nok mere korrekt kaldes.

Mange kender lidt til Warhammer. Det er et spil, hvor man bruger modeller, som man flytter rundt med på et bord, der som oftest skal forestille en krigsplads med ruiner, veje, og alt andet godt.  Der er mange andre spil, som har de samme grundprincipper, men her er fokus på modellerne og ikke så meget spillet, så i princippet kunne det handle om alle andre typer af modeller end lige dem, jeg har valgt at skrive om.

Alle dage har en malet hær været federe at spille imod end en stak kedelige, grå dukker, og det må antages, at andre har det på samme måde. Så jeg må jo hellere male mine også, så jeg kan dele oplevelsen med andre. Problemet er, at jeg er en klovn til at tage mig sammen til at male. Jeg har altid et hav af undskyldninger, så jeg er meget langsom til at få malet og især til at afslutte opgaver, jeg er begyndt på.

billed 1

Det første, jeg normalt gør, efter jeg har købt en kasse, er at samle modellerne. Det er for det meste ret let, men til tider er der fejl i støbningen på nogle af dem, eller også er de bare ringe produceret, så det kan blive lidt bøvlet. Når de er samlet, skal de grundes, og det er også relativt let, da det bare er at spraye dem med en spraydåse. Man skal bare vælge den farve, det meste af modellen skal være, eller sort/hvid. Så kommer resten, og her går jeg som regel i stå første gang. Planen er tit, at jeg vil bruge en airbrush til at male med, men jeg ender oftest med at bruge en almindelig pensel, da det er lettere at rengøre, og jeg ikke helt har den ønskede teknik endnu til at lave de fede effekter med lys og mørke skygger.

nr 2

Alt efter hvilken stil og teknik man bruger og ønsker, kan man nu få sine modeller til at se ud, som om de er helt nyuddannede soldater med spritnyt udstyr og klar på kamp, eller de kan ligne nogle gamle veteraner, der har brugt mange år på kamppladsen. Måske en flok orker, som har fundet rester på en losseplads og sat dem sammen til en “flot” krigsmaskine.

Billed 4

Min teknik til mine orker er simpel, da jeg ikke er så tålmodig og gerne vil have et slidt udseende til mine modeller. Først maler jeg dem, som jeg cirka vil have dem, derefter får de en gang wash (verdens måske bedste opfindelse for figurmalere, selvom det nærmest bare er farvet vand) med “småsten” i. Derefter en hurtig omgang pulver, som giver en rusten effekt, for til sidst at male let med en metal-farve, så det kommer til at se ud som metal.

Billed 3

Vi har i lille Danmark en del, der maler og er meget gode til det. Man kan ofte se mini-udstillinger ved f.eks. Dragons Lair, hvor der er gode malere, som har et par modeller til at stå.

nr 6

 

Skulle man få blod på tanden, så kig ind til jeres lokale rollespilsforening for mere info.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.