Spilleproducenten Lautapelit.fi har en række fantastiske børnespil, og fem af deres spil har Metronaut fået lov til at afprøve, med hjælp fra ungerne.

Som lovet igår, kommer her de sidste tre spil som Metronaut har testet fra Lautapelit.fi, sammen med vores ekspertudvalg af børn:

Spil

HALLI CUPS, skabt af Haim Shafir

Sjovest med 3-4 spillere

Vejledende pris: 199,-

Halli Cups er nært beslægtet Halli Galli, endda samme skaber, men i Cups handler det om farvekombinationer ved brug af rød, sort, grøn, blå og gul. Hvert kort i spillet viser, hvilken rækkefælge farverne skal være, og de kan enten stables ovenpå hinanden eller lægges i rigtig rækkefølge efter hinanden.

Når en spiller har lagt i den rigtige rækkefølge, slår vedkommende på klokken og så bliver det tjekket. Er den rigtig, vinder man kortet, men er den forkert kan den næste spiller der ringer på klokken og har den rigtige rækkefølge stadig nå at vinde stikket.

Hånd til øje koordination er vigtig her, da man lynhurtigt skal i gang med at sætte kopperne i den rigtige rækkefølge, for det er helt sikkert, at de voksne ikke har tænkt sig holde igen når konkurrencen først går i gang.

Børnenes bedømmelse af HALLI CUPS:

4af6

 

 

Spil

CUBINGOS, skabt af Theora Concept Ltd. / Chana Bergman

Spillere: 2-4, 6+, spilletid: 10-20 minutter

Vejledende pris: 199,-

Cubingos er sjovt. Virkelig sjovt, men ikke når man er fire. Der bliver det simpelthen for svært at koordinere på samme niveau som de ældre. Det er ikke fordi en 4-årig ikke kan spille det, men så skal det spilles med jævnaldrende.

Formålet her er at matche de minions-lignende cubingoer trykt på klodser med det kort der bliver trukket. De er farverige og har forskellige ansigtsudtryk, hvilket gør, at man får en sjov blanding af figurer, som alle sammen kan matches.

Det sjoveste ved netop dette match spil, er at man skal prøve at skabe en cubingofigur som den kortet angiver. Det kan man gøre ved at lægge klodserne sammen på alle kanter og led.

Du kan bygge i højden, dybde og bredden og dermed give spillet en tredimensionel vinkel som man ellers ikke ser i så mange spil. Jo hurtigere du er til at finde den rigtige form på klodsen, smide dem sammen og råbe CUBINGO, jo sjovere bliver det.

Det kræver altså noget at lynhurtigt kunne spotte, hvilke dele af terningen der kan sættes sammen, og det at man kan spille i flere dimensioner gør netop også, at både børn og voksne kan udfordres på en god måde. Men pas på, hvis jeres unger har temperament…Klodserne er lavet af plastik og kan sikkert godt give nogle mærker i panden.

Børnenes bedømmelse

4af6

 

Spil

JOYLINGS, skabt af Aima Rendtorff Jasper

 

Spillere: 2-4, 5+/7+, spilletid: 20-30 minutter pr. spil
Vejledende pris: 249,-

JOYLINGS var fra første færd i høj kurs hos børnene af en simpel grund. Det hele handler om heste og det geniale ved JOYLINGS er, at der er to varianter man kan spille.

 

Den første variant hedder Fødselsdagsfesten, hvor spillerne (hestene) er på vej mod en fødselsdagsfest for staldens ældste hest, mens de konkurrerer mod hinanden i seks forskellige discipliner, mankelængde, vægt, højde, springhøjde, sprint og trafiksikkerhed. Spillet holdes dog simpelt ved, at spillerne kun skal sammenligne de forskellige hestes aldre, til at afgøre disciplinerne. På den måde, kan selv en 4-årig spille med og havde det sjovt. Den første spiller der har vundet de seks forskellige medaljer og når frem til festen har vundet (hvad man får for at vinde en disciplin er tilfældigt, men brikkerne kan byttes).

Den anden variant er for lidt ældre spillere (6 årige kan godt spille selv om spillet siger 7+) og her kommer spillet til sin fulde ret, når man vender brættet om kommer man nemlig ud på en forhindringsbane, hvor spillerne bruger de heste de har på hånden til at afgøre konkurrencer og tage smutveje og dermed undgå en masse bøvl.

Der er 6 forskellige præmier som spillerne kan og skal vinde, for at kunne afgøre spillet. Vinderne af de enkelte konkurrencer afgøres ved hjælp af kortenes seks kategorier: mankelængde, højde, spring, vægt, sprint og hvor stærke de er i trafik. Ved at holde kategorierne i farver, undgår de yngste spillere en masse forvirring og kan fokusere på tallene, hvilket mine unger i hvert fald havde stor glæde af. Første spiller med de 6 præmier der kommer i mål vinder.

Jeg tænkte, efter at have prøvet spillet med fire piger, at spillets lyserøde format måske kunne virke afskrækkende på drengene, men det var godt at blive gjort til skamme, da et par drenge fra 0. klasse kastede sig over spillet med stor glæde og entusiasme og det skadede ikke, at en af dem rendte med sejren.

Dette er klart det mest komplicerede spil af de fem anmeldte. Specielt turen på ridebanen kræver mange regler sammenlignet med de andre spil, men børnene lærer både at finde tal, op til og over 1000 samt sammenligne tallene, for at finde ud af, hvilket tal der er størst, så på den måde er det ganske givende også fra forældrenes synspunkt.

 

Børnenes bedømmelse af JOYLINGS:

5af6

(Fik du ikke set de to første anmeldelser? Så se her:)

Lautapelit.fi: Spil til glæde og gavn for ungerne

Leave a Reply

Your email address will not be published.