Kan jeg låne en halvtredser til et fix?

Nej, jeg er ikke blevet narkoman over nattens løb, mit fix er af en helt anden slags. Mens jeg skriver denne artikel, har jeg to skærme kørende med 2x World of Warcraft, min mobil er opdateret med Fallout Shelter, jeg er på Facebook, Skype, Twitter og tjekker diverse på nettet indimellem.

social_media_strategy

I har nok alle set nogle af videoerne på Youtube.com. Folk der går helt i selvsving, når man lukker for deres pc-spil , eller hvad med folk, der beder talkshows om hjælp?

Der har endda været sager ude i nyhedsmedierne om folk, der var afhængige.

Som rigtige nørder kender vi hos Metronaut selvfølgelig alt til at brænde for en hobby. Men når hobbyen kommer for langt ud, så er det vigtigt at trække stikket for en stund.

beautiful-beautiful-nature-beautiful-nature-desktop-wallpapers-beautiful-nature-desktop

Aaaaaaaaahhhhhhh….

Herhjemme er der stadig uenighed om definitionen på internetafhængighed, ligeledes mener nogle, at der er sammenhæng mellem depression og internetafhængighed. Derfor er det naturligvis vigtigt at afklare, om der ligger depression til grund for, at personen gemmer sig i et spil. Det har jeg selv prøvet – i en 2-3 år spillede jeg i gennemsnit 12-15 timers World of Warcraft – om dagen, hver dag- fordi jeg var syg.

Hvad er internetafhængighed i det hele taget? Som sagt er der uenighed, men et bud kunne være, at der findes flere former for afhængighed. Der er decideret ludomani, der er afhængighed af mere ”voksne” sider, og endeligt er der dem, der er besat af computerspil. Her i artiklen fokuserer vi på det sidste.

Faresignalerne på spil afhængighed kan være blandt andet:

 • At man mister fornemmelse for tid. At man ofte ender med at være online længere, end man havde planlagt. At få minutter bliver til mange timer.
 • Man isolerer sig fra familie, kæreste og venner. Man føler sig tættere på sine online venner, fordi de forstår en. Man melder afbud til fester. Man ignorerer børnenes behov.
 • Man springer over pligterne, lektierne, rengøringen, arbejdet. Man sætter sig ved computeren, før man har gjort det, man skulle, og man ender med at ignorere bunkerne, der hober sig op.
 • Man føler skyld og går i forsvarsposition, når man bliver konfronteret med sit internet- og spilforbrug. Man lyver om, hvor meget man er online, og man bliver irriteret.
 • Familie og venner klager over dit spilforbrug.
 • Du føler dig gladere online og bruger det aktivt, når du er træt, ked af det eller stresset.
 • Du føler muligvis smerte eller følelsesløshed i hænder og håndled.
 • Du føler muligvis, at dine øjne er udtørrede og trætte.
 • Du får måske smerter i nakke og ryg og hovedpine.
 • Dine søvnbehov ignoreres eller negligeres.
 • Vægten går måske meget op eller ned.

Nu skal man selvfølgelig heller ikke blive hysterisk. For hvor går grænsen egentligt mellem at brænde for noget og at være afhængig? Tja, det kan være svært at sige. Min personlige definition er nok, at hobbyen er drevet for langt ud, når enten du selv eller dine nærmeste ser det som et stort problem og lider under hobbyen. Desværre er der ikke mange tilbud mod internetafhængighed i dag, men har du problemer, bør du overveje at få hjælp fra en psykolog, som kan hjælpe dig med kognitive redskaber til at håndtere din afhængighed.

keep-calm-and-fight-internet-addiction-3

Leave a Reply

Your email address will not be published.