Det er ikke originaliteten, der fylder mest i zombiefilmen Grave Mistake fra 2008.

Grave Mistake 2008 coverDet er bare endnu en dag på Mikes lille bilværksted et eller andet sted i USA. Mike er ved at reparere en bil sammen med sin lidt fjogede hjælper Phil. Bilen tilhører den enlige mor Monica, der derfor naturligvis sidder på kontoret med sin søn Woody (der minder lidt om Justin Long) og ser fjernsyn. Så ankommer Phils ven Alex, der bliver banket af sin far, og Phil får lov at holde pause. Phil og Alex deler en interesse for zombier, og Phil har endda skrevet en bog om at overleve et zombieangreb. Woody siger, at ”zombier da ikke findes” – og den slags skal man altså bare ikke sige i en horror-film. Gruppen når da også kun lige at blive fuldtallig (jojo, Alex’ voldelige far Karl dukker også op), før zombierne står for døren.

Det lyder måske ikke, som om der sker supermeget, men på det her tidspunkt er vi altså nået lidt over en halv time ind i filmen. Vi har så også set et par ting, der virker ret overflødige: Vi møder en fordrukken far og hans datter, som vi lige når at blive præsenteret for, inden de bliver ædt. Og vi ser, hvad jeg tolker som et indisk sørøverorkester, der spiller, imens nogle gøglere, øh, gøgler, og et par mænd i rustning slås mod hinanden med sværd – nej, det giver overhovedet ingen mening, og det meste af gøglertruppen ser vi aldrig igen.

Anyway, gruppen fra Mikes værksted begiver sig af sted i bil for at komme til det nærmeste militærdepot. En fra gruppen bliver forvandlet, og Mike må skyde ham; og enten er det, fordi Mike er sindssygt dygtig til at køre bil, eller også er det en fejl, men han kører virkelig langt, mens han først skyder og derefter fører en samtale med sidepassageren – uden på noget tidspunkt at have øjnene på vejen foran sig… Godt så. Han har i øvrigt heller ikke blikket på benzinmåleren, og selvfølgelig løber bilen tør. Heldigvis relativt tæt på en hardwarestore. Her møder de en afro-amerikaner (jeg fik ikke fat i hans navn), og det viser sig, at Karl, udover at være en voldelig kujon, også er racist.

Grave Mistake 2008Efter noget tid tager gruppen videre og havner på Fox Executive Offices. Her kunne man måske godt have fået et par gags ud af nogle zombiefilm-rekvisitter, men det gør man ikke. Men gruppen møder en af ridderne fra gøglergruppen og et ægtepar, der hedder Savini. Lad os lige tage den med det samme: Hr. Savini hedder Greg til fornavn, og tidligere er vi stødt på en TV vært, der hedder Tom Nickotero (jo, sådan staver de det). Get it? Tom Savini og Greg Nicotero er velkendte navne for os horror-nørder. Det er også her, vi får den obligatoriske scene, hvor de forsøger at redde et gruppemedlem (fru Savini, som er blevet bidt i armen) ved at fjerne den inficerede legemsdel. I hardwarestoren har Mike vist Alex, hvordan man brækker en arm ved albuen, men det kunne han have sparet sig, for her bruger de i stedet en dør, som de smækker over armen, indtil den brækker af. Ren tegneserievold – nice.

Nåja, og så får vi da også lige en zombiekalv… Det har jeg sgu ikke set før alligevel.

Som det sig hør og bør i denne slags film, er der ikke særlig mange, der overlever. Jeg vil ikke afsløre hvem og hvor mange, for det skal du naturligvis selv se. Jo, du skal. For det er faktisk en ganske udmærket film sammenlignet med, hvad der ellers findes af indie-zombie-snask derude.

Der er MANGE zombier i filmen, og i starten var jeg sådan lidt, nah, men efterhånden blev jeg ret imponeret over de mange forskellige detaljer, både i zombie-make-uppen, men også zombiernes påklædning varierer mere end sædvanligt, og det er faktisk ganske finurligt.

3af3

Leave a Reply

Your email address will not be published.