To af de mest omtalte og sete TV-serier vender i næste uge tilbage på HBO Nordic med nye sæsoner.

Filmen Westworld fra 1973 hvor vi bl.a. så legendariske Yul Brynner som iskold dræberrobot, står for mig som en af de helt store sci-fi-oplevelser fra min barndom. Derfor var min interesse også vagt, da HBO annoncerede at de ville skabe en ny tv-serie over konceptet.

Også selvom filmen helt sikkert er et produkt af sin tid, og ikke står så godt selvstændigt i dag.

Men allerede fra første afsnit af den nye serie, som havde præmiere i oktober 2016, blev man blæst bagover. Mystik og sci-fi blev blandet på en måde som kun tv-skaberne har mulighed for i dag. Én lang historie blev strukket ud over ti afsnit, og man sad helt yderst på sædet og fulgte opmærksomt med. Og man vidste aldrig rigtig hvilken vej historien ville gå …

Og for dem der stadig har første sæson af Westworld til gode … glæd jer til sæsonafslutningen. Den er et rent mindfuck!

Anden sæson af Westworld har præmiere på HBO Nordic mandag d. 23. april.

… og jeg er SÅÅÅÅÅÅ klar!!!

En anden serie der har generede masser af omtale og hæder, var den dystopiske The Handmaid’s Tale. Igen en nyfortolkning af et ældre oplæg – her en bog af Margaret Atwood fra 1985, der beskriver et USA i en ikke så fjern fremtid, efterfølgende en ”2. Amerikansk Borgerkrig”, hvor kvinder bliver tvunget i trældom og de få der stadig kan føde børn bliver solgt som deciderede fødemaskiner.

Især Elisabeth Moss gør sig fantastisk i hovedrollen som den unge kvinde der tvinges, ganske brutalt til tider, til at være en ”handmaid” hos en velhaverfamilie, så hun kan føde mandens børn.

Anden sæson af The Handmaid’s Tale har præmiere på HBO Nordic torsdag d. 26. april.

Hvad ser du mest frem til? Westworld eller The Handmaid’s Tale?

Leave a Reply

Your email address will not be published.