Hvis du lige har set den nye teaser-trailer til Star Wars 7 og fik våde øjne og underbukser ved synet af Han Solo og Chewie, så GLEM det nu… det er OLD NEWS. Nu handler det om Star Wars Anthology: Rogue One!

Ved Star Wars Celebration i Anaheim i weekenden – en festival, der afholdes for at fejre en nærtstående udgivelse af nye Star Wars-film (en tradition, der blev startet ifm. Star Wars I: Den Usynlige Fjende) – blev der vist en mini-mikro-teaser-test-trailer for den første Star Wars Anthology-film, Rogue One.

Da Disney købte rettighederne til Star Wars-franchisen, var det med den klare vision at spytte nye Star Wars-film ud på markedet hvert år. Til december får vi den næste ”episode-film”, 7’eren ”The Force Awakens”, men så går der to år, før 8’eren kommer, og i mellemtiden vil de udsende de såkaldte ”anthology-film” – film, der foregår i Star Wars-universet, men som ikke direkte handler om de figurer, vi allerede kender.

Den første Anthology-film får premiere 16. december 2016 (Star Wars bliver hermed Disneys nye jule-pengeko) og hedder Rogue One. Filmen skulle være blottet for jedier, og i stedet handler den om en lille gruppe rebeller, der samles for at udføre en dristig plan om at stjæle planerne for Dødsstjernen og er sat til at foregå mellem episode 3 og 4.

Der er sikkert en klokke, der ringer hos den opmærksomme læser, da denne mission faktisk allerede benævnes af Mon Mothma i Jedi-ridderen Vender Tilbage (1983)

Star-Wars-Anthology-Rogue-One-ScreenshootInstruktør Gareth Edwards udtaler, at Rogue One kommer til at minde mere om en krigsfilm i stil med Zero Dark Thirty og Saving Private Ryan end en eventyrlig Star Wars-film med magi og lyssværd.

Og hvem er så denne Gareth Edwards? Han har lavet lidt TV, og i 2010 skrev og instruerede han Monsters, men de fleste kender nok hans reboot af Godzilla fra sidste år. Begge film må siges at være middelmådige (høster ikke mere end 6,4 og 6,6 på IMDB), selvom de har deres øjeblikke. Til gengæld er Edwards en ægte Star Wars-nørd og måske mere end de fleste. Han valgte f.eks. at rejse til Tunesien til sin 30års fødselsdag for at besøge ”Skywalker home, altså de underjordiske huse, unge Luke bor i i starten af den første Star Wars.

Selve mini-mikro-teaser-test-traileren, der blev vist til et panel i Anaheim, blev lækket til nettet, men er pt. ikke længere til at finde (den dukker nok op igen – bare vær opmærksom! Prøv HER). I klippet zoomer kameraet hen over en jungel med en voiceover af sir Alec Guinness med citatet fra Stjernekrigen (1977):

“For more than 1,000 generations, the Jedi Knights were the guardians of peace and justice in the Old Republic. Before the dark times. Before the Empire.”

Kameraet tipper op, og man ser en skrigende TIE-fighter flyve over himlen og en duset Dødsstjerne i baggrunden. Herefter bliver skærmen sort, og man hører noget militært interkom-støj med en klar forståelse af, at der er krig og kampe.

Sååå… en middelmådig instruktør med erfaring med store million-CGI-produktioner og hardcore Star Wars-nørd. Hvad kan gå galt?

UPDATE: Dét ved vi om Rogue One nu (august 2015).

Leave a Reply

Your email address will not be published.