Sangen fra Havet er en virkelig smuk film både æstetisk og indholdsmæssigt.

Filmens hovedperson er drengen Ben. Han bor i et fyrtårn sammen med sin far og sin mor. Moren er dog ikke et menneske, men en såkaldt selkie – et væsen, som kan antage både menneske- og sælskikkelse. De er en lykkelig lille familie med en forøgelse på vej. En aften oplever moren store smerter, og det bliver det sidste, som Ben ser til hende. I stedet kommer lillesøsteren Saoirse ind i hans liv.

Derefter springer filmen fire år frem. De to søskende enes ikke særlig godt. Ben giver nok Saoirse skylden for deres mors forsvinden. Saoirse drages af havet og en spillekonkylie, som moren gav Ben, men faren har sagt, at børnene skal holde sig fra havet, og Ben bliver sur, når Saoirse rører ved hans ting. Han har fået spillekonkylien af deres mor, og det er kun hans!

Sangen fra Havet

Ben får spillekonkylien af sin mor.

Farmoren mener ikke, at fyrtårnet er et sted for børn, så hun overtaler faren til at sende børnene med hende til byen for at bo. Det bliver begyndelsen på en magisk rejse på flugt fra en heks, på jagt efter et skind og med længsel efter at komme hjem igen.

Sangen fra Havet er både en magisk fortælling om at være en familie og ikke mindst om, hvor vigtigt det er at forstå andre – eller i hvert fald at gøre forsøget. Roden til konflikt er, når man lukker øjnene og lukker sig inde i sig selv. Endnu værre bliver det, når man lukker andre ude.

De bedste hensigter kan føre til skade, hvis man gør det. Det må flere af filmens karakterer sande. Den største karakterudvikling ligger naturligvis hos vores unge hovedperson Ben. Han bliver både klogere omkring sin familie og ikke mindst sin lillesøster og sine egne følelser.

Sangen fra Havet

Saoirses fødselsdag – hund, far, Saoirse, Ben og farmor.

Normalt vil jeg gerne se film (og serier) på deres originale sprog, men Blockbuster tilbød kun de danske stemmer. Jeg må dog sige, at de danske stemmer faktisk gør det ganske fint. Jeg har selvfølgelig ikke noget at sammenligne med, men der var tilpas med følelse og indlevelse i stemmerne, uden at der blev overspillet. Det var også dejligt forfriskende, at jeg kun kunne genkende farmorens stemme, som kom fra Birthe Neumann.

Sangen fra Havet er faktisk til dels produceret her i Danmark af virksomheden Nørlum. Hele 40 % – altså 36 minutter – er kommet til live i lokalerne i Viborg, og det kan vi bestemt være stolte af.

Sangen fra Havet var min første oplevelse af Blockbusters streamingservice. Kvaliteten var udmærket og streamingen flydende, så der var ikke noget at komme efter der. Da jeg så Sangen fra havet, kunne jeg kun se filmen én gang, hvilket jeg syntes var en dårlig måde at gøre det på. Hvis man går ind og køber adgang til en film i dag, får man dog adgang til filmen i 48 timer, hvor man så kan se filmen flere gange. Denne procedure kan jeg meget bedre lide, da det jo også var den samme præmis, som video- og dvdudlejning fungerede på.

5af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.