Rogue One: A Star Wars Story har premiere i december 2016, og Metronaut har sendt vores probe droids ud i galaksen for at indsamle data om den kommende film (spoiler alert). Vi ved efterhånden en hel del, og det er rapporteret, at Darth Vader vender tilbage til lærredet i rollen som biskurk.

Star Wars episode VII: The Force Awakens havde biografpremiere i december måned 2015, og fordi du er en scruffy looking nerf herder, så har du efterfølgende set den på Blue-Ray et par gange siden. Hvad så nu? Episode VIII får først premiere i 2017, og der er lææænge til. Du kan i imidlertid dulme dine force-abstinenser med spin-off-filmen Rogue One: A Star Wars Story, som får premiere senere i år. Hvad ved vi så om denne parallelle historie?

Disney måtte betale big bucks for rettighederne til franchiset Star Wars, da de købte Lucasfilm, på samme måde som Pixar og Marvel blev opkøbt. Disney har derefter kastet sig over denne kolos ved at planlægge en række film, som skal holde os fans limet til lærredet med jævnlige udgivelser. Kvaliteten af den primære historiefortælling af sagaen sikres ved, at Disney tager sig god tid imellem udgivelserne. Ventetiden fyldes ud af en række selvstændige film.rogue one

Generelt blev den seneste Star Wars-film pænt modtaget, og instruktøren J. J. Abrams har fået ros for at minimere anvendelsen af computergenereret grafik og i stedet bruge flere rigtige kulisser og skuespillere. Abrams er stadig med som executive producer på flere følgende film, selvom han har udtalt, at han ikke vil være instruktør på hverken Rogue One eller Episode VIII. Jeg håber på, at Rouge One fastholder Abrams’ visuelle linje, som jeg personligt synes ser bedre ud, fordi linjen er tro mod stemningen i Lucas’ 70’er og 80’er udgivelser, hvor der ikke var de nuværende muligheder for avancerede specialeffekter.

En gruppe af rebeller

Rogue One er den første i en række af de selvstændige film, der skal fortælle sidehistorier til den episke saga på ni episoder. Rygterne vil vide, at Han Solo: A Star Wars Story er den næste i rækken. I Rogue One møder vi en gruppe af uanseelige helte, som får den tilsyneladende umulige mission at stjæle tegningerne over Dødsstjernen. Mon det lykkedes dem? Vi kender som bekendt resultatet, men nu fortælles historien om, hvordan tegningerne kommer til prinsesse Leia, inden hun skjuler dem i R2D2.

Kronologisk kommer Rogue One således til at foregå umiddelbart før episode IV: A New Hope, som var den første film, der blev vist i biograferne i 1977. Med andre ord bliver Rogue One en indskudt prequel til A New Hope og samtidig en sequel til episode III: Revenge of the Sith. Hovedpersonen er Jyn Erso (spillet af Felicity Jones), og rygtebørsen har spekuleret vildt i, om der er tale om en relation til heltinden i episode VII, Rey.

rogue one

Forest Whitaker er castet til cyborgen Saw Gerrera, som hardcore fans kender fra sæson fem af animationsserien ”Clone Wars”, hvor Gerrera kæmper ved siden af Anakin Skywalker.

Always two there are

Whitaker har i øvrigt udtalt i et interview om Rogue One, at der bliver tale om en mørk og dyster Star Wars-film. Det lyder lovende, og imperiets hårde hund er Orson Krennic (spillet af Ben Mendelsohn). I forfilmen ser vi Krennic klædt i militærets hvide uniform med en rogue onelang kappe. Det, vi ikke ser i forfilmen, er, at sithfyrsten Darth Vader vender tilbage til det store lærred, med den oprindelige stemme af James Earl Jones.

Disney ved tydeligvis, at den hvæsende yndlingsskurk trækker fans ind i biografen. Vader får dog en mindre rolle end Krennic, men jeg håber personligt på at se en ond og kontant Vader, der force-kvæler en af imperiets håndlangere via videokonference. You are in command now, Admiral Piet.

Rogue One vil muligvis både forsøge at være loyal overfor originalerne og samtidig være helt sin egen original. Filmen blev vist for Disney-chefer for nyligt, som beordrede, at der skulle filmes flere scener for at tilpasse stemningen, så den lægger sig op ad arven fra A New Hope. Vi kan forvente slagscener med kendte X-wings og AT-AT walkers.

Men der er også en ny stil med sorte storm troopers (muligivis Krennics personlige garder, der beskytter Dødsstjernen), og der er rygter om, at den kendte åbningstekst (the opening crawl) er udeladt. Det bliver antageligvis heller ikke John Williams’ ikoniske åbningsmusik, du hører, når du køber billetter til snigpremieren. For selvfølgelig gør du det. Og du ønsker dig en AT-AT i Lego til jul.

Rogue One har tentativt premiere i biografen 14. december 2016.

 

One Response

  1. Jeppe Carlsen

    Syntes ikke rigtig man kan kalde det en sequel til ROTS. Det foregår altså stadig cirka 20 år efter, og handler på ingen måde om vores hovedpersoner eller deres eventyr.
    Ja, Vader har en rolle, men som de selv skriver er det ikke noget stort… Man kan knapt kalde det en prequel til ANH, man lad nu den være.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.