Ryan Reynolds er Pikachu. Pikachu er detektiv. Pokémoner er virkelige, vigtige og mere nuttede end nogensinde før. Det her er Detective Pikachu. Hvad kan gå galt?

Det drejer sig om en live-action Pokémon-film baseret på et spin-off spil med Ryan Reynolds i den titulære rolle, fordi—er min teori—Hollywoods grundvand har fået tilsat en pæn portion LSD.

Deadpool, mød Pikachu—hold på din (manglende) aldersgrænse, resten er velkomment her. Og det er sådan cirka sådan det fungerer. Reynolds forsøger sig ikke med en Bradley Cooper-som-Rocket Raccoon lignende vokal transformation (som han ellers har gjort godt tidligere i 2014s The Voices, hvor han ligger stemme til henholdsvis en hund og en kat samt spiller hovedrollen), men er, ja, Ryan Reynolds, bare i en noget mindre og noget mere pelset gul krop.

Karakteren bærer samme præg af sin skuespiller, og det virker til tider mere end en smule leflende for publikum, nu hvor Reynolds har så stærkt et brand efter Deadpool-filmene, men heldigvis er der også andre roller, som kan udfritte følelser og grin fra publikum.

Historien er sådan set mindre vigtig—både for manuskriptforfatterne og publikum—og står i stedet fint som en undskyldning for at lave en Pokémon-film.

Justice Smith har den reelle, virkelige hovedrolle som Tim Goodman, en ung mand der bliver hevet ind i et græsland af mysterier efter farens forsvinden, men hvor filmen slipper virkelig godt af med det, er i verdensopbygningen.

Som en vanæret kombination af Who Framed Roger Rabbit? og Blade Runner formår Detective Pikachu at flette disse lommemonstre smukt ind i en verden, hvor de hører hjemme. Hverken som dyr eller mennesker men noget derimellem, og animationen og designet af dem behjælper deres rolle: tegneserie-design, højkvalitets-animation, en vindende duo der kun gør filmen tjenester.

De restende roller optages pænt-uden-at-være-prangende af Kathryn Newton, Bill Nighy og Ken Watanabe, og med et surf-bekvemt hav af Psyducks og Charizards og flere Pokémoner end undertegnede kan navnene på, formår Detective Pikachu at gøre et halvhjertet narrativ indlevende og underholdende.

Tematikkerne er børnevenlige, til tider til ekstrem grad, selv for en børnefilm, og om man kender meget, lidt eller intet til Pokémon-universet, får man faktisk en god, om end ubesværet filmoplevelse, som alle kan være med på.

Kan man bede om meget mere fra en en film som denne?

Premiere 9. Maj, 2019. Instrueret af Rob Letterman. Medvirkende: Ryan Reynolds, Justice Smith, Kathryn Newton, Bill Nighy, Ken Watanabe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.