For at være skribent på Metronaut er det en god idé at elske Star Wars, for vi snakker tit ikke om andet.

Nu er den nye Star Wars VII – The Force Awakens landet og har været i biograferne nogle dage (vi anmeldte den selvfølgelig på premieredagen), så det er tid til at give de menige skribenter mikrofonen og høre, hvad der er op og ned.

 

Kim Lyng Larsen

Kim Lyng LarsenDen er god! Den er rigtig god, faktisk. Mine bange anelser blev heldigvis gjort til skamme. Endelig fik vi den Star Wars-film, der fulgte ÅNDEN af de originale film – og ikke bare UNIVERSET. Det er eventyr og personligt drama, som ikke er syltet ind i uforståeligt intergalaktisk storpolitik. Jeg sad hele filmen igennem og havde en rigtig god mavefornemmelse og slugte det meste råt. De nye figurer som Finn, Rey, Poe, Kylo Ren – ja, sågar BB-8 – er alle elskværdige, og er mere end værdige til at bære faklen videre.

Med dét sagt så er alt selvfølgelig ikke bare fryd og gammen i Star Wars 7-land. Visse vigtige plot-elementer er direkte hevet ind fra de gamle film (George Lucas’ famøse ”Ekko-effekt”, måske?) og bare gjort endnu, endnu større. Og jeg må med skam erkende, at skuespilpræstationerne fra de aldrende Harrison Ford og Carrie Fisher er … flade, for at sige det mildt.

Lige meget hvad så glæder jeg mig til at se den her film igen og igen.

 

Juliane Bach Larsen

Juliane Bach LarsenEfter et Star Wars-filmmaraton kort inden The Force Awakens stod mange fadæser fra især prequels’ene knivskarpt i min erindring – deriblandt selvfølgelig den berygtede Jar Jar, forfærdelige accenter i hobevis og den til tider lunkne humor. Da jeg satte mig til rette i biografsædet, kunne jeg derfor ikke lade være med at tænke ”I have a bad feeling about this”.

Heldigvis er min intuition vildt dårlig, og filmen overraskede mig ganske positivt! For mig var filmens styrker helt klart humoren og karaktererne. Jeg tog mig selv i at grine højlydt flere gange, hvilket jeg ikke mindes at have gjort under de tidligere film (kun af tragikomiske grunde måske). Ligeledes tiltalte karaktererne – både nye som gamle – mig nærmest alle sammen, og i særdeleshed vandt BB-8 mit hjerte! Kan man andet end at elske en droide, der giver en associationer til en kuglerund kat?

Trods filmens forudsigelighed var jeg stadig opslugt det meste af dens spilletid, og jeg blev faktisk overrasket over plottet til tider. Men jeg havde så også virkelig kæmpet for at undgå enhver form for spoilers! Måske jeg er mindre imponeret, når jeg får set filmen igen – det vil tiden vise. Under alle omstændigheder skal jeg i hvert fald have DVD’en (og nok også nogle af de tilhørende LEGO modeller…).

 

Kasper Brix Bærndt

Kasper Brix BærndtMin indre fan-boy ønsker virkelig at sige, filmen var fantastisk, men den bitre filmkritiker i mig nægter desværre at lade det ske. For filmen var ikke perfekt. Men den var dog stadig et godt stykke over middel og absolut underholdende.

Visuelt set tror jeg ikke, J.J. kunne have gjort et bedre arbejde. Fra første scene i filmen var jeg fanget, bare af det visuelle sprog. Og filmens absolut bedste scener var virkelig godt opstillet og udført. Det var også skønt bare at være tilbage i Star Wars-universet, besøge fremmede planeter, møde sære rumvæsener og tage en tur på adskillige rumskibe. Og jeg kan ikke pointere nok, hvor rart det var at se en film fyldt med praktiske effekter og folk i kostumer.

Det være sagt, så føltes filmen en smule ufokuseret og proppet. Historien var ikke så fokuseret, som den kunne have været, og jeg tror, det ville have hjulpet en del, hvis forfatterne havde skåret nogle karakterer og begivenheder fra for så at give mere tid til de centrale. Og specielt var der ét stort problem ved plottet, hvor de altså burde have fundet på noget bedre.

Kort sagt, The Force Awakens er en film fyldt med virkelig gode scener og karakterer, et par tvivlsomme beslutninger og lidt klodsede udførelser, men absolut værd at se i biografen, hvad enten du er Star Wars-fan eller bare ude efter en god eventyrfilm i rummet.

 

Gunnar Rúnarsson

Gunnar RúnarssonDet, der virkede for mig:
1. Hjerte – samtlige hovedroller og især de nye karakterer (læs: Rey og Kylo Ren) bringer inderlige og dybe følelser tilbage til filmserien.
2. Håndværk – filmen er SÅ godt lavet, både med praktiske effekter og vilde lokationer, at man glemmer tid og sted og slemme, slemme CGI.
3. Kylo Ren – han kommer så stærkt ind som Darth Vaders arvtager, men har sit helt eget udtryk (både ondskabsfuld, menneskelig og endda komisk med sit iltre temperament).

Det, der ikke virkede for mig:
1. Historien – er det tredje gang, vi skal op imod en dødsstjerne? Er der ikke super mange tilfældige og heldige sammentræf? Og hele plottet føles som genbrug af de tidligere film, især A New Hope
2. Lidt for sikker fan-service i filmen. Disney har os i deres kløer på godt og ondt – MERCHANDISE!
3. Kylo Ren – efter en super stærk film og voldsom og kreativ brug af kraften fra Kylos side fiser kraften belejligt ud af ham… Måske virker kraften mere som en penis end en muskel?

Lars Simonsen

Lars SimonsenDet er egentlig ret utroligt at tænke på, HVOR stort et indtryk den originale trilogi (Episode IV-­VI, 1977­-1983) gjorde, da jeg så dem første gang i barndomsårene. Især dét at se at se mylderet af fantasifulde rumvæsener i alle mulige afskygninger var kæmpestort. Jeg blev bidt af ‘The Star Wars Bug’.

Desværre levede Episode I­-III (1999-­2005) slet, slet ikke op til den originale trilogi, men det smertelige faktum kan jeg heldigvis se lidt bort fra nu. Og det skyldes Star Wars: The Force Awakens.

Både fordi flere af hovedpersonerne fra Episode IV-­VI er med, og de gør det fremragende! ­Men også fordi den nye generation af skuespillere i Star Wars leverer overbevisende skuespilpræstationer. Hvilken lettelse. Historien er god og troværdig, og der er masser af referencer til den originale trilogi, men også gedigne overraskelser. Magien er lykkeligvis tilbage!

 

Martin Kloock

Martin KloockHvis man kan lide den originale Star Wars-trilogi, er jeg sikker på, at man også ville kunne lide ”The Force Awakens”. J.J. Abrams vender i TFA tilbage til rødderne fra de gamle Star Wars-film. Væk er prequels’enes komplicerede politiske og mytologiske plot. Tilbagevendt er den afslappede humor, de hæsblæsende, men sjove action-scener og de fleste af de klassiske karakterer. Luke Skywalker, Leia, Han Solo, C-3PO, R2-D2 og ikke mindst the Millennium Falcon er alle tilbage i mere eller mindre grad. Dette er en Star Wars-film fra en fan til alle fansene. J.J. Abrams gentræder i filmen historien fra A New Hope, men tilføjer også de nye karakterer Rey, Finn, Poe Dameron og BB-8, og jeg synes især, Finn gør det godt i filmen.

Desværre lider TFA af at være den første film i en trilogi, i og med den ikke rigtig tilfører noget nyt til Star Wars-universet, og man sidder ofte med følelsen af, at man er nødt til at vente på den næste film for forhåbentligt at få forklaringer på hvem, hvad og hvorfor. Derudover ved jeg heller ikke, hvad jeg skal synes om titlen, da jeg ikke synes, filmen kommer med noget nyt input omkring the Force.

 

Arni Beck Gunnarsson

Arni GunnarssonThe Force Awakens fik mig til at smile. Den fik mig til at grine. Den var fandme tæt på at få mig til at græde. Den har sine fejl. Måske burde den ikke have prøvet at tilfredsstille de gamle fans helt så klart, men meningen med det var god.

Men måske det bedste tegn på dens kvalitet er, at jeg har lyst til at se den igen.
The Force Awakens har viderebragt den ånd og glæde, som de originale film har givet mig i over 30 år, og jeg glæder mig vildt meget til næste gang, jeg ser den.

 

Anne Gram

Anne GramJeg indrømmer det blankt. Jeg er helt og aldeles uenig med Søren, som anmeldte Star Wars for Metronaut. Han gav filmen fem stjerner, hvilket jeg slet ikke synes, at filmen har fortjent.
En så hypet film, med så dedikeret en fanbase, rejser naturligvis skyhøje forventninger. Ingen tvivl om, at det er en svær opgave at udføre tilfredsstillende.

Når det er sagt, så er jeg som sagt uenig i de fem stjerner. Den fortjener så absolut seks. Jeg græd, jeg grinede, jeg smilede, jeg heppede, og jeg var helt og aldeles med. Min mand var helt mundlam efter filmen. En film, der kan løfte arven og berøre os så dybt, bør få topkarakter.

 


 

Hvad syntes DU om Star Wars – The Force Awakens? Smid en kommentar i bunden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.