Fear The Walking Dead er en spin-off-serie, der skal ses som en udvidelse af The Walking Dead’s univers.

Fear skal give et andet perspektiv på universet, og serien kommer fra start med ny atmosfære, miljø og karakterer. I stedet for den bratte opvågning efter apokalypsen, som Rick oplever i den originale serie, følger vi i Fear i stedet en familie. der kommer til at opleve samfundets nedbrud i realtime. Et nedbrud, der ikke kan formodes at tage mange dage, når man tænker på, hvordan verden ser ud i Ricks udgave.

Serien har foretaget et miljøskifte, og vi befinder i metropolen Los Angeles, hvor serien har mulighed for at vise, hvordan nedbruddet foregår i en storby. Dette giver serien nogle spændende vinkler, der kan undersøges. Det er eksempelvis oplagt at undersøge, hvordan borgere og regering reagerer, når dommedag står for døren, selvom vi på forhånd kender resultatet.

fear-the-walking-deadVi introduceres i første episode til den uortodokse familie, der består af mor Madison, hendes børn Alicia og Nick samt kæresten Travis, der har både egen ekskone og teenagesøn. Madison er alenemor og vejleder på El Sereno Highschool, hvor Travis også arbejder som engelsklærer, når han ikke arbejder på at blive accepteret af Madisons børn. Alicia præsenteres som en stræber, der ikke kan vente med at komme på college, så hun kan slippe væk fra Los Angeles, selvom disse planer nok må lægges på hylden på grund af den forestående apokalypse.

Nick er Alicias modsætning, der er droppet ud af skolen og narkoman. Travis’ ekskone Liza og søn Chris når også at have en uheldig optræden i første episode, hvor Chris præsenteres som en hysterisk teenager i en scene, der sagtens kunne have været udskudt til anden episode, så vi ikke havde fået et så negativt indtryk af ham.

Nick bliver episodens omdrejningspunkt, da han er del af begge de enkeltstående zombieangreb, som er med i første episode. Nicks narkotikamisbrug er det primære tema og viser, at selvom han i episodens begyndelse oplever et zombieangreb, er der ingen, der tror ham grundet hans misbrug. Nick tror heller ikke på sig selv og bruger første episode på at overveje, om han er ved at blive sindssyg, eller om hans narko var forurenet. Dette fungerer godt – især mod slutningen af episoden, hvor familien må affinde sig med, at det ikke er Nick, men verden den er gal med.

Fear bruger dog en noget anden fremgangsmåde end The Walking Dead. Fremfor non-stop-action fokuseres der i stedet på at skabe et familiedrama, hvilket betyder, at første episode primært forsøger at bygge de forskellige karakterer op og skabe et solidt grundlag til at underbygge de forskellige karakterers motivationer og handlinger i fremtidige episoder. Et grundlag, som man kan savne i The Walking Dead, hvor den primære motivation er at overleve. Dette betyder, at første episode mister momentum efter episodens begyndelse, hvor vi må nøjes med små scener, der opbygger en truende stemning, som forløses bedre i fremtidige episoder end i slutningen af første episode, hvor Nick har kørt sin tidligere pusher – nu zombie – over adskillige gange, og Madison slutter af med at sige ”What the hell is happening?”, hvortil Travis svarer ”I have no idea”.

Fremtiden for Fear ser god ud – især udsigten til at se, hvordan en stor by som Los Angeles går i fordærv, er spændende. Investeringen i fremtiden gør det muligt at overse nogle af de mindre heldige ting som Chris’ uheldige optræden og Travis og Madisons manglende tro på zombier, som de forhåbentligt kommer over i de næste par episoder.

Set via HBOnordic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.