Romantiske komedier er ikke noget, jeg frivilligt ser, og dog fandt jeg mig yderst betaget af Trainwreck. Det var jo slet ikke den katastrofe, jeg havde regnet med!

Trainwreck er instrueret af Judd Apatow og omhandler New york’eren Amy (spillet af Amy Schumer), der lever livet i sus og dus på hendes egne præmisser. Hun har en fed lejlighed, et velanset journalistjob, går til alle de rigtige fester og har et frit og flydende sexliv (man kan sige, at hendes liv kører på skinner).

Trainwreck

Amy lever nemlig efter hendes, dengang nyligt skilte, fars visdomsord: ”Monogami er ikke realistisk.” Og med hendes utallige sexpartnere står hun i skarp kontrast til hendes søster Kim, der reagerede noget anderledes på farens leveråd, for hun er nemlig gift og har en idyllisk og lykkelig kernefamilie. Men Amy er en fri fugl, og hun har regler, der skal overholdes, når det kommer til at date: de skal ikke have hendes telefonnummer, og hun skal ikke overnatte.

NEW YORK, NY - JULY 16: Amy Schumer and Bill Hader are seen filming "Trainwreck" in East Village on July 16, 2014 in New York City. (Photo by Alessio Botticelli/GC Images)

Tingene bliver sat i gang, da hendes redaktør tildeler Amy opgaven at skrive en artikel om den unge og lovende sportslæge Aaron (spillet af Bill Hader). Men Amy kan hverken lide sport og ej heller ikke dem, der kan, og afskriver derfor hastigt opgaven og Aaron som værende kedelig. Men sådan ligger landet ikke, for Aaron viser sig nemlig at være både sød og opmærksom og ikke mindst sjov. Efter ganske få drinks ender de hjemme hos Aaron, og trods regler overnatter Amy!

Pludselig befinder de sig begge to ombord på kærlighedstoget, og med en envejsbillet står Amys snævre syn på kærlighed og parforhold over for en ordentlig omvæltning!

trainwreck-drinking

Som nævnt er romantiske komedier ikke min kop te, men med Trainwreck er jeg nu oppe på hele tre film, der er undtagelsen til denne regel. Det, jeg først bed mærke i, var, at filmen er utroligt menneskelig. Dialogerne er oprigtige og afspejler, hvordan mennesker faktisk taler sammen, nemlig med en masse krumspring og rettelser, for man skal sikre sig, at man forstår hinanden. Hertil kommer selvfølgelig rigeligt med akavede situationer, men det får egentlig blot karaktererne til at fremstå mere virkelige. Tilføjer man den upåtvungne humor, der altid virker til at opstå naturligt, er det en meget forfriskende kærlighedsfilm!

landscape-1437157911-trainwreck-8-amy-schumer-and-bill-hader

Særligt er jeg begejstret over, at se en skuespillerinde med former og frisind i hovedrollen, og Amy Schumer gør det forrygende. Foruden hovedrollen har Schumer også skrevet filmen. Ligeledes er det dejligt at se, at den ellers noget kliché-agtige one-sided kærlighedsjagt udebliver fuldstændigt. For i sidste ende ”jagter” Amy og Aaron hinanden lige meget, og den kvalmende tankegang: ’hvis jeg nu bare bliver ved, siger hun nok ja’ er ingen steder at finde. Og sådan skal det være i en kærlighedsfilm.

Alt i alt er Trainwreck en sjov og opløftende film, der adresserer en ung kvindes kamp for at overkomme hendes frygt for at elske og blive elsket med humor og gåpåmod.

Trainwreck har premiere i dag og kan ses i biografer landet over.

4af6

Leave a Reply

Your email address will not be published.