Det er godt fire måneder siden Hellboy-skaberen Mike Mignola sendte chokbølger igennem nørdmasserne, da han på Facebook annoncerede en Hellboy reboot!

Det er 13 år siden den brede film-verden for første gang kunne møde den postkasserøde tvære dæmon Hellboy, i instruktør Guillermo del Toro vision. Det var bestemt sjovt at se Hellboy i biografen, men også en hel del ambivalent, for det var ikke den Hellboy man havde lært at elske fra tegneserierne.

Meget af universet, karaktererne og stemningen var ved siden af. Men sådan er det jo oftest når noget går fra ét medie til et andet. Om det er fordi visse elementer ikke fungere på film, eller det bare er en filmskabers trang til at sætte sit eget aftryk på en andens værk, kan man kun gisne om.

Filmen klarede sig okay i biograferne, og fire år senere, i 2008, fik vi Hellboy II: The Golden Army.

Begge film havde det der ret smukke fantasyelement over sig, som Guillermo del Toro er kendt for, og som også er et bærende element i Hellboys baggrundshistorie i tegneserierne. Men der gik alt for meget fald-på-halen-komedie over filmene. Noget der lå langt fra Mignolas version.

hellboy

Guillermo del Toro på settet til hans egne Hellboy film, som for fansene var en blandet fornøjelse

Det var altid meningen der skulle komme en 3’er i Del Toros Hellboy-univers, og 2’eren afslutter da også med at Liz er blevet gravid – med tvillinger endda – så kunne man forlade biografsædet med forestillingen om at Hellboy i næste film skulle kæmpe med Satan selv, mens han klarede bleskift og sengetid.

Men 3’eren kom aldrig.

For et par få måneder siden fik vi så af vide, at det handlede om, at Del Toro ikke kunne få det budget som han gerne ville have til at lave afslutningen præcis efter hans hoved. Og når han ikke kunne dét, ville han ikke være med.

Men der er stadig interesse for en Hellboy-film, så det blev besluttet at starte helt forfra. Ny instruktør og nye skuespiller.

Neil Marshall blev hentet ind til at instruere. Han er bl.a. kendt for film som Dog Soldiers og The Descent, og nogle gode afsnit af bl.a. Game of Thrones og Westworld. Neil Marshall har udtalt, at han vil forsøge at vende tilbage til grundstemningen fra tegneserien – altså det mørk og gruopvækkende. En ny filmisk retning, der bestemt (på papiret) lyder spændende.

Hellboy blev spillet af Ron Perlman i de to første film. Ham kender vi bl.a. som udyret i tv-serien Skønheden & Udyret, og den usympatiske Clay Morrow i Sons of Anarchy. Man kan ikke sige meget andet, end at han var perfekt udvalgt til rollen. Men med sine 67 år, var det allerede så småt ved at knibe med at følge med. Der skulle nye boller på suppen.

Valget til en ny Hellboy faldt på David Harbour, som fik sit helt store gennembrud som den elskværdige og knotne politisherif Jim Hopper i Netflix-hittet Stranger Things.

I går, d. 13. september 2017, var det første dag på settet i London, hvor de første optagelser blev skudt. I den forbindelse blev der udsendt et promobillede af David Harbour i fuld make-up og kostume – første gang vi ser den nye Hellboy.

David Harbour som Hellboy.

Og wauw … det ser godt ud. Selvom man ikke må dømme en bog på dens cover, så kan man ikke andet end at få sine forventninger skudt i vejret.

Han er stor, grum og lige så postkasserød som altid… men nu med udslået hår.

Hellboy

David Harbour tweetede dette billede fra settet, men billedet blev hurtigt slettet igen.

Da filmen blev annonceret, var det med titlen Hellboy: Rise of the Blood Queen. En reference til en af de nyere Hellboy-tegneserier. Titlen er dog efterfølgende blevet ændret til blot ”Hellboy”.

Af hvad vi kan stykke sammen, så er plottet i filmen, at Hellboy tager til England, hvor han skal bekæmpe Nimue – the Blood Queen – en kamp der vil sætte verdens undergang i gang, en skæbne der jo som bekendt ligger på Hellboys skuldre.

Milla Jovovich (Resident Evil-serien) kommer til at spille den store skurk, Nimue the Blood Queen. Professor Broom, der i den første film blev spillet af John Hurt, spilles nu af Ian McShane som nogle måske kender fra American Gods, Game of Thrones med mange, mange flere.

En ny figur fra tegneserien kommer også til at spille en rolle i filmen, den amerikansk/japanske Major Ben Daimio. Valget af skuespiller Ed Skrein til at spille en etnisk rolle, skabte dog så stort en ramaskrig og beskyldningen om ”white washing” (hvor hvide skuespiller spiller etniske roller) at Ed Skrein hurtigt valgte at trække sig fra filmen igen. I stedet blev det så koreanske Daniel Dae Kim der fik rollen.

Filmen får premiere 11. januar 2019.

Hvis du er helt vild med Hellboy, kan du d. 18. og 19. november møde Hellboys skaber Mike Mignola i København, da han gæster tegneseriefestivallen Art Bubble i Rundetårnet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.