Inden jeg starter, må jeg indrømme, at jeg aldrig fik set “En Flænge i Himlen” – det skete bare aldrig. Dog forventer, jeg at det er en film, jeg ville kunne lide, da jeg er bekymrende glad for tårepersere.

Så det var med mellemstore forventninger, at jeg gik ind og så “Paper Towns“, der er baseret på en bog skrevet af John Green, som også stod for bogen til den anden film.

Filmen handler om den unge fyr, Quentin, som hele sin barndom har stået på sidelinjen og været forelsket i nabopigen, Margo. Hvor han er typen, der overtænker tingene og vælger at være på den sikre side, er hun det modsatte og er eventyrlysten og handlekraftig. En dag forsvinder hun, og det er jo så op til vores hovedperson, sammen med hans to venner, at finde hans indre styrke og prøve at være som hende, så han kan få pigen og så måske samtidigt lære noget om verdenen og sig selv.

paper-towns-movie-_3238660k

Her er mit største problem med den her film. Der findes et udtryk – “Manic Pixie Dreamgirl“; det er en kvindelig karakter, som kun findes for at vise den sky mandlige hovedperson, at livet er værd at leve, og at eventyr er derude, så længe man tager chancer. Når filmen er slut, kan man godt se at Mr. Green gerne ville lave en protest omkring den brug af netop den karakter. Problemet er bare, at den protest falder til jorden, da han ender med at støtte sig op ad karakteren alligevel, for at det hele ikke skal vælte.

Filmen har visse – men få – tidspunkter, hvor den er sjov, men for det meste føles det, som om man ser på nogle 15-årige, som “prøver” at være sjove, men som ikke har forstået konceptet endnu, så det falder til jorden. Andre steder var den ufrivilligt morsom, hvilket heller ikke er et godt tegn. Filmens største fejl er dog, at der ikke noget plot – kun et budskab, som ender med at forsvinde ind i sig selv, så man sidder tilbage med en følelse af “hvorfor så jeg det her?” – ikke en god slutning på en filmoplevelse.

Hvis man er en fan af de nyere ungdomsfilm og er en del af det yngre publikum, vil man sikkert nyde den her film, men jeg har svært ved at anbefale den til andre.

Alt i alt er jeg bekymret for at gå tilbage og se “En Flænge i Himlen” nu, for hvis det er mere af det her …

2af6

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.