Anmelderne og brugerne er sjældent enige. Men præcist hvor uenige er de?

Året 2017 er blevet skudt i gang med et brag af fantastiske film, og med noget for enhver smag, så er der ingen undskyldning for ikke at tage sin bedste biografven under armen og med ind i salens mørke. I anledningen af det nye filmår har Kino valgt at kåre de bedste film fra 2016. Men at lave en top 10 er ikke så simpelt som man lige skulle tro. Kinos egen liste over de bedste film var nemlig langt fra den samme som brugernes.

Det er almen viden at anmeldere sjældent er enige med den rutinerede biografgænger, men hvor stor er forskellen egentlig? For at undersøge dette har Festli valgt at holde de danske anmeldelser op imod anmeldelserne fra verdens største filmwebsite, Imdb, for at finde ud af præcis hvor uenige verdenens filmelskere er med kritikerne: Og det er ikke så lidt.

bedste film

Hvilken er så den bedste film?

Uenigheden er ikke til at overse, og derfor får man lyst til at spørge sig selv: “Hvem har egentlig ret?” og hvis selvtilliden er i top, så kan man måske vove at tænke: “Hvorfor er få kritikeres mening vigtigere end min?” Når det kommer til holdninger om underholdning, så som musik, film mm., så er ytringerne mange, og man kan så tvivl om, hvorvidt folk nogensinde bliver enige om hvilken film, der i virkeligheden er den bedste. 

En ting kan man dog ikke benægte. The Revenant har taget både kritikere og filmelskere med storm, og Leonardo fik endelig sin længeventede Oscar.

Men hvad siger Metronauts læsere, hvordan ser jers egen top ti ud fra det forgangne år? Del den herunder i kommentarerne eller på vores Facebookside, eller læs vores anmeldelser af nogle af filmene her:

Fantastiske skabninger og hvor de findes

Deadpool

The Big Short

The Revenant

Leave a Reply

Your email address will not be published.