Jeg har været fan af Evil Dead-serien, siden jeg så 2’eren første gang.

Den var plat på den rigtige måde og ikke uhyggelig nok til at ødelægge det for mig (ja, jeg er en tøsedreng). Bruce Campbell var fuldstændig perfekt som den overdrevne anti-helt Ash, der smadrer igennem filmen med sin motorsavshånd. Etteren var jeg ikke pjattet med – nok mest fordi den faktisk var uhyggelig og slet ikke så sjov. 3’eren har jeg også set mange gange. Her får Ash lov til at være en rigtig helt (og samtidig et kæmpe røvhul).

screen-shot-2015-02-12-at-4-19-58-pm-casting-details-confirmed-for-evil-dead-tv-spin-off-ash-vs-evil-dead-png-259899

Som jeg huskede ham…

Men nok om de gamle film.

Da jeg hørte om serien – Ash vs Evil Dead – gik jeg i gang med at glæde mig! Det var den rigtige kanal, der producerede projektet, og trailerne så fantastiske ud. Jeg hoppede så meget på det hype-tog!

Og jeg blev på ingen måder skuffet!

For Bruce Campbell ER Ash. Fra allerførste klip er figuren tilbage – fuldstændigt som jeg husker ham. Et sørgeligt røvhul, der bor i campingvogn, laver damer og er stockboy i det lokale supermarked. Men fordi jeg som seer ved, hvad der skal ske, er det fedt at følge med i, hvad der skal få Ash til smide forklædet og sparke røv igen.

Ash-vs-Evil-Dead-Pic-4

For der bliver gjort meget ud af at vise os, hvor sørgelig Ash er nu. Og det bliver kun gjort mere sørgeligt af, at han nægter at se det selv. Han ser stadig sig selv som guds gave til kvinder – som ikke har noget problem med at bruge sin afhuggede hånd til at score damer.

Men så begynder det rigtig sjove. Den Onde Død er tilbage. Filmet præcis som i de gamle film. Og det er superlækkert. Sam Raimi (manden bag alle de originale film) har stået bag kameraet i det her første afsnit. Og det kan ses! Jeg klappede i mine nørdehænder, hver gang der var en visuel reference til de gamle film.

Ash-vs-Evil-Dead-Pic-26

Lige så stille må Ash indse, at den Onde Død er tilbage – og det er endda hans egen skyld. Men Ash har ikke lyst til at forholde sig til det. Han vil bare leve et stille liv. Og det får han selvfølgelig ikke lov til – for den her gang er det personligt. Den Onde Død vil have Ash!

Uden at spoile det så ender det hele i bedste Evil Dead-stil!

Ash vs Evil Dead

Hele det her afsnit er fantastisk! Alle spiller godt! Bruce Campbell var født til den her rolle! Effekterne er præcis, som de skal være i en plat splatter-gyser-serie. Der bliver også sået frø til nogle potentielt fede sidehistorier (hvoraf en har den altid smukke Lucy Lawless i).

Jeg kan slet ikke anbefale det her nok. Det her er sådan, man genopliver en serie! Groovy!

6af6

 

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.