I sommers skrev jeg en guide omkring, hvordan jeg griber en ny sæson anime an. Jeg er pt. mellem trin 2 og 3, og her er de serier, som jeg synes, ser spændende ud indtil videre. Jeg har været forholdsvist ukritisk (i forhold til, hvad jeg nogle gange er), så der er hele 9 serier på listen. Jeg har valgt at undlade direkte fortsættelser.

Comet Lucifer

Det ligner en klassisk ”almindelig dreng møder mystisk pige”-historie. Ud fra billedet på Anicharts oversigt ser det dog heldigvis ikke ud til at blive en harem-serie, men der kunne godt blive et trekantsdrama imellem hovedpersonen, hans klassekammerat og den mystiske pige. Beskrivelsen af serien lægger op til, at der kunne ske noget spændende med de der krystaller, og hvem er pigen, og hvad kan hun? Serien ser også ud til at have en rigtig flot visuel side, så jeg venter spændt på at møde personerne og se, hvordan de er.

 

Concrete Revolutio: Choujin Gensou

Hvilken nørd ville ikke blive tiltrukket af beskrivelsen: alle ”superhumans”, der nogensinde har eksisteret i en samlet serie? Beskrivelsen lægger både op til action og problemløsning af dilemmaer og konflikter. Stilmæssigt ligner det dog en serie, som ikke tager sig selv aaalt for seriøst. Der er masser af stærke farver og shiny armour. Samtidig virker character designet som noget fra en 10-15 år gammel serie. Baggrundene har også et tegneserieagtigt look over sig, men eftersom det er BONES (kendt for bl.a. Fullmetal Alchemist), vi taler om, gætter jeg på, at det alt sammen er bevidste stilmæssige valg. Personerne kunne også godt være lavet som parodier på gamle karakterer.

 

Garo: Guren no Tsuki

Der er ikke meget beskrivelse af denne serie, ej heller afslører traileren en hel masse. Traileren består faktisk bare af billeder af de forskellige vigtige personer. De afslører dog, at serien har en mere gritty stil mht. character design, så mon ikke også det gælder seriens generelle tone… det håber jeg. Serien er en alternativ udgave af Garo: Honoo no Kokuin, som lyder til at være et periodisk fantasy actiondrama, og den vogn kan jeg godt hoppe med på – i hvert fald for nu.

 

Heavy Object

Jeg blev allerede fanget ved ”science-fiction war action story”… ^^; Det virker som en serie med en lettere tone, men som godt kunne komme til at berøre nogle mere alvorlige sager. Jeg tror dog, at den især vil blive båret af sine personer og spillet mellem dem, så jeg håber, at de er interessante. Der ser ud til at være en gruppe på fire, som man primært følger.

 

Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans

Jeg har i et stykke tid tænkt, at jeg gerne ville se noget mere Gundam, så det virkede oplagt at springe på denne nye serie. Gundam plejer at betyde godt krigsdrama og mecha-action. Jeg har dog ingen idé om, hvordan Iron-Blooded Orphans passer ind i Gundam-universet, men det virker umiddelbart til at være en ny gren. Så jeg tror ikke, man behøver kende til Gundam for at kigge med her. Det er første gang, at instruktøren sidder i instruktørstolen for en Gundam-serie, men han har faktisk været instruktør for nogle andre gode anime, såsom Anohana: The Flower We Saw That Day, Honey and Clover II og My-HiME; serier, som leverer solidt drama, så jeg håber også, at Iron-Blooded Orphans kan brillere på det punkt.

 

Star Mu/High School Star Musical

Denne serie skriger ”fujoshi-serie”. Hvad er så det, tænker I måske. Jo, det skal jeg fortælle jer. Fujoshi-serier er serier med bishounen (flotte fyre), som hænger ud sammen og typisk udvikler eller har etableret et kammeratskab. Der kan forekomme relationer og scener, som kan (og bliver) misforstået af publikum. Fujoshi-serier er ofte én stor shipping-mølle. Det skal lige nævnes, at der aldrig er homoseksuelle par i disse serier. Det hele ligger i (mis)tolkningen hos seeren. Star Mu ser ud til at have større variation af fyre, så der er gode muligheder for, at de kan påvirke hinandens udvikling – ja, der kan faktisk forekomme personudvikling i fujoshi-serier, men jeg forventer skam ikke det store drama.

 

Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider

Jeg føler ofte, at mystery-serier kan gå til begge sider, så jeg kan være forbeholden med at begynde på dem. Denne her er dog en seinen, hvilket vil sige, at den er lavet til unge mænd, så jeg håber på et mystery, som er mere underspillet frem for en masse splat. Dertil kommer, at serien bliver vist i Fuji TV’s Noitamina-programflade, som tidligere har vist anime med lidt mere dybde til et ældre publikum. Traileren virker interessant nok, og stilen går godt i spænd med mit indtryk af serien.

 

Utawarerumono: Itsuwari no Kamen

Jeg har set Utawarerumono og tænkte, at det kunne være fint at se noget mere fra det univers. Det virker ikke som en fortsættelse på Utawarerumono, så jeg tror godt, at nye seere kan springe på her. At dømme ud fra de trailers, jeg har fundet, er det i hvert fald nogle nye personer, man følger, selvom der også var et glimt af tre personer fra Utawarerumono. Jeg går ind til serien med et håb om en god og spændende historie med action og drama. Jeg gad dog godt, hvis vi kunne holde os til fantasydelen og droppe det der sci-fi, men det ser ikke ud til, at vi kommer uden om det, for sci-fi er også listet som genre hos Anilist. Det virkede misplaceret og underligt i  Utawarerumono, men måske de kan få det til at fungere bedre her i Itsuwari no Kamen.

 

Young Black Jack

Da jeg har læst 8 bind af Osamu Tezukas Black Jack-manga, følte jeg, at det var oplagt at prøve at stifte bekendtskab med karakteren her i nyere tid i animeform. Jeg er spændt på, hvilken tone serien vil lægge an. Selvom der i mangaen blev behandlet nogle seriøse emner, var det for det meste med et twist af sort humor. Ud fra traileren er det svært at komme med en afgørelse, synes jeg. Jeg ved i det hele taget ikke rigtigt, hvad jeg skal synes om traileren… musikken virker for det første lidt for cheesy, og jeg tror, at det vil kræve noget tilvænning mht. character designet.

 

 

About The Author

Denne bruger eksisterer ikke længere, for mere information om den pågældende skribent kontakt redaktionen@metronaut.dk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.