Vil du gerne springe med på den enorme Gundam-vogn, kunne dette være en lettilgængelig mulighed.

Mobile Suit Gundam-franchisen kan virke som en uoverskuelig gigant at kaste sig over. Fordelen ved Iron-Blooded Orphans er, at den ikke er tilknyttet en af de gamle tidslinjer/universer, men starter en ny.

Historien i Iron-Blooded Orphans starter som i mange andre Gundam-serier. Der er to forskellige fraktioner, som ikke er de bedste venner. I dette tilfælde er det Jorden og Mars, der for 300 år siden var igennem en stor konflik kaldet Calamity War. Mars vil gerne være selvstændig, men det er Jorden selvfølgelig ikke så glad for. Rigmandsdatteren Kudelia vil rejse til Jorden for at tale for selvstændighed. Som bodyguards har hun valgt CGS, hvor mange forældreløse børn og teenagere arbejder. Dog angribes  hun (man fristes til at sige selvfølgelig), inden hun når at forlade Mars, og da de voksne ledere af CGS stikker af, er det op til børn og teenagere at forsvare basen, hvilket Mikazuki gør blændende i sin Gundam Barbatos.

Kudelia og Atra

Kudelia og Atra

Historien i Iron-Blooded Orphans er på ingen måde unik – men derfor kan den godt være god alligevel. At historien virker ret ligetil er også en fordel, da der på karaktersiden ser ud til at være rigeligt at holde styr på. Det kan godt være, at de to overordnede parter er Jorden og Mars, men derudover er der flere mindre grupperinger – også internt i den militære organisation Gjallarhorn, hvor en deling stod for angrebet på Kudelia. Det er dog positivt, at der indtil videre ikke er karakterer, som ligner hinanden, så det burde være til at holde styr på, hvem der hører til hvor.

Indtil videre har Iron-Blooded Orphans ikke totalt imponeret mig, men jeg finder den skam heller ikke dårlig. Jeg ligger et sted midt imellem.

Gundam Barbatos

Gundam Barbatos

Der er noget potentiale, og jeg kan især godt lide tilføjelsen af Alaya-Vijnana-systemet. At piloten skal gennemgå en risikabel procedure for at få implementeret systemet, og der derved er en ny form for konsekvens ved at sætte sig ind i en Gundam, er noget, jeg endnu ikke har set Gundam-franchisen behandle. Så jeg er spændt på at se, hvor meget der vil være i det, og hvordan det vil blive tacklet (det skal dog nævnes, at jeg langt fra har set alt i franchisen). Jeg er også spændt på, hvordan venskabet mellem Mikazuki og Orga vil udvikle sig – og jeg håber, at fokus vil være her mht. relationer frem for på det slumrende trekanstdrama mellem Mikazuki, Kudelia og Atra.

Orga og Mikazuki

Mikazuki og Orga

Iron-Blooded Orphans er dog efter min mening nødt til at vise noget mere og få lidt mere gang i tempoet. Jeg tror, der er mere gas i Gundamen, men jeg er nødt til at se det, før jeg kan give en højere karakter.

 

3af3

Episoder set: 5/25
Genrer: sci-fi, drama, action, mecha
Animation: Sunrise
Instruktør: Tatsuyuki Nagai
Mobile Suit Gundam: Iron-Blooded Orphans kan ses på både Daisuki og Crunchyroll. Daisuki udgiver episoderne 4 dage før Crunchyroll.

Leave a Reply

Your email address will not be published.