Søndagnat står det store Oscarshow, er du forberedt?

Hvert år i februar holder det amerikanske filmakademi Oscar uddelingen. Her kæmper de mest prominente film og skuespillere fra ind- og udland for den eftertragtede Oscar statuette. Her i blandt også den danske Under sandet. Ellers kan det være svært at holde sig orientere omkring de mange nomineringer. Hvem er nomineret for hvad og hvad gør at de er nomineret? Hvordan fungerer de forskellige kategorier, og hvad er egenlig forskellen mellem sound editing og sound mixing?

Forvirringen kan være total, derfor hjælper Casper Christensen (nej, ikke ham. Men du ved, ham den tynde med brillerne fra Godmorgen Danmark) og hans kyndige kumpaner med at finde hoved og hale i Oscar nattens mange kringelkroge. Med podcasten Filmnørdens Hjørne – hvor film, genrer, skuespillere og instruktører normalt måles og vejes – holder de hvert år har de troligt holdt deres egen Oscar dækning. Selvfølgelig komplet med opvarmning, hvor de gennemgår alle kategorierne og alle de nominerede. Hør afsnittet her

Men hvis du ikke har de 4 og en halv time som afsnittet varer, kan du få Honest Trailers kortere Oscar introduktion her:

Hører du derimod til de lidt mere hærdede Oscar seere og har styr på hele, så kan du deltage i Filmnørdens Hjørnes egen Oscarafstemning og give dit eget bud på hvem løber med de gyldne statuetter i år. Hvis du hører til den hårde kerne af Oscar gængere, kan du sikkert holde dig oppe, eller måske deltager du i en af de mange Oscar begivenheder rundt om i landets biografer. Men hvis du er som mig, en lettere træt gammel herre med hang til at overholde sine sengetider, så har du måske bare lyst til at vide hvem vinder?

Hertil kommer Hjørnet dig endnu en gang til hjælp, da de som regel dækker begivenheden i løbet af natten, og hvis du ikke kan følge dem live på deres hjemmeside, så har som regel en frisk podcast klar om morgen, så du på en underholdende måde kan høre hvem stak af med den gyldne mand mens du sov. Men uanset hvad du gør, så spol ikke henover Hjørnets Jesper Laursens dækning af stjernernes fine Oscarkjoler.

Hvordan skal du afholde din Oscarnat? Fortæl os alt om det i kommentarerne herunder, eller del dine oplevelser på vores Facebookside

Leave a Reply

Your email address will not be published.