Magisk. Det mest rammende ord, jeg kan komme i tanke om, når det gælder mit møde med Star Wars-universet.

Jeg er født i 1977 – samme år, som Stjernekrigen ramte biograferne, så jeg var for lille til at se den originale trilogi på det store lærred, da de udkom i hhv. 1977, 1980 og 1983.

Jeg har vel været omkring 8 år, da jeg første gang så filmene, og det var det vildeste, sejeste og mest fantastiske, jeg nogensinde havde set! Jeg aner ikke, hvor mange gange jeg sidenhen har set den oprindelige trilogi. Men det er mange gange. Usandsynligt mange gange.

Legetøjet fra filmene er et kapitel for sig. Jeg husker tydeligt den helt specielle følelse, det var at komme ind i legetøjsbutikken Winkelmann i Strømgade i Hjørring. Det var næsten som at træde ind i filmene, når man gik og kiggede på alle Star Wars-figurerne og diverse merchandise-produkter.

Star Wars Lars Simonsen 1Jeg ønskede mig samtlige figurer, men Master Yoda var og er min favorit fra Star Wars-universet. Af en eller anden grund var netop Yoda ikke nem at få fat i dengang. I hvert fald var det ikke så tit, Winkelmann havde ham på hylderne. Derfor var min skuffelse også ekstra stor, da min moster engang i forbindelse med en fødselsdag (i bedste mening) afslørede, at hun havde set ‘sådan en figur af et uhyggeligt, grønt, lille uhyre’ fra Star Wars, men vurderede, at den var alt for uhyggelig for mig – så den ville hun ikke købe som fødselsdagsgave. Hun havde tydeligvis ikke opfattet, at det netop var dén figur, jeg ønskede mig allermest. Argh!

En anden pudsig historie er, at ‘Star Wars Main Title‘ af John Williams relativt ofte blev spillet, når der var prøvebillede på NRK (norsk TV-kanal). De gange, jeg tilfældigvis opdagede, at den blev spillet, blev jeg med det samme i godt humør og skyndte mig at ringe hjem til en ligesindet klassekammerat for at fortælle ham, at han fluks skulle tænde for fjernsynet, finde den norske kanal – og skrue HØJT op for lyden!

Det virker ret komisk i dag, men det siger noget, om hvor stor en ‘impact’, filmene havde på mig og min kammerat.

Allerede dengang snakkede vi meget om, at der ville komme i alt 9 Star Wars-film, så vi havde stadig hele 6 nye film at se frem til!

Star Wars Lars Simonsen 3Da ‘the prequels’ så langt om længe ramte alverdens biografer 1999, var jeg og millioner af andre Star Wars-geeks naturligt nok psyched! Jeg kan huske, at jeg til at starte med nærmest nægtede at indrømme, jeg var skuffet over Episode I: Den Usynlige Fjende. Men anden gang, jeg så den i biografen, kunne jeg dog ikke narre mig selv, eller andre, længere; skuffende film! Også selvom der ER flere ting undervejs, der fungerer glimrende – Darth Maul ikke mindst! Men (Gys!) Jar Jar Binks er f.eks. et frygteligt selvmål af ‘the maker’ himself, George Lucas. Der er ingen grund til at gå yderligere i detaljer med, hvad der ikke fungerer i the prequels. Det ville også føre alt for vidt…

Så var det federe at tage i biografen og se Episode IV, V og VI i special edition. Men heller ikke her blev man helt ført tilbage til barndommens magiske Star Wars-univers, for nu skød Han Solo jo eksempelvis ikke først længere, selvom vi jo alle ved, hvad der er op og ned i dén sag; “Han shot first!” Lucas havde lavet lige lovlig mange ændringer i en ellers perfekt trilogi.

If it’s not broken, don’t fix it!

Star Wars Lars Simonsen 4Vi tager et hop frem til 30.10.2012. Jeg går relativt tidligt i seng den aften. Min kone er sat til at føde vores tredje barn ved kejsersnit 31.10.2012 om formiddagen. Vi skal møde på sygehuset klokken 7 om morgenen. Inden jeg vil prøve at ligge mig til at sove, kaster jeg lige et sidste blik på telefonen – og bum! Diverse nyhedsmedier meddeler, at Disney har købt rettighederne til Star Wars, og der er nye film i støbeskeen. Som om det ikke ville blive svært nok at sove i forvejen…

Min kone fødte efterfølgende en smuk og velskabt pige, og meget tyder også på, at de nye Star Wars-film bliver velskabte. I hvert fald har J.J. Abrams sagt alle de rigtige ting, vi fans gerne vil høre (han er også selv superfan), og de to teaser-trailere, der indtil nu er offentliggjort, har bragt noget af den gamle magiske følelse tilbage! Jeg er fuld af fortrøstning med hensyn til Star Wars’ fremtid.

Jeg har i øvrigt – naturligvis – gemt alle mine Star Wars-figurer m.v. Jeg leger skam også med dem indimellem, sammen med sønnike på 6 år. Desuden har jeg gang i et lille fotoprojekt, som der kan ses eksempler på her i denne artikel. Det er skide hyggeligt, og så er man jo løbende i kontakt med en smule af den gode gamle Star Wars-magi.

Glædelig Star Wars-Dag.

May the 4th be with you!

Star Wars Lars Simonsen 2

About The Author

Omkring 30­-40 år gammel. Fra Hjørring af (som vi Hjørringensere siger). Gift, og stolt far til 3 børn. Arbejder til daglig som bibliotekar ved Hjørring Bibliotekerne. Elsker musik (især rock), film (især Star Wars), tegneserier (især Steen & Stoffer), fodbold (især AaB), bøger (mange forskellige slags!), og kaffe (masser af sort kaffe), og vinyler (vinyl rules!).

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.