Muligvis har du hørt om NaNoWriMo. Måske er du helt blank. Heldigvis er Metronaut her til at hjælpe dig på vej, hvis det sidste er tilfældet.

NaNoWriMo er et årligt event, hvor professionelle og amatør forfattere samles omkring en udfordring, der går på, at man skal skrive 50.000 ord på en enkelt måned.

NaNoWriMo er en forkortelse af National Novel Writing Month og er internet-baseret. Som ny forfatter kan man få hjælp til skriveblokering, i nogle områder kan man mødes og skrive sammen, og samtidigt giver en hel del etablerede forfattere tips og peptalks.

Som navnet antyder, gælder udfordringen kun en måned. Det kræver, at man skriver omkring 1.700 ord om dagen for at nå at blive færdig, når udfordringen slutter den 30. november. Bare rolig, du kan stadig nå at være med, hvis du går i gang nu.

Man kan skrive om hvad som helst i hvilket som helst sprog, tema og genre.

Skulle du være i tvivl om, hvor meget 50.000 ord er, så find dine gode gamle ”Hitchhikers’s guide to the Galaxy” eller ”Den store Gatsby” frem, de er begge på omkring samme længde.

Vil du gerne vinde udfordringen? Tja, så skal du bare nå i mål. Alle, der når at skrive 50.000 ord, er vindere af udfordringen. Der stilles ikke krav til kvalitet eller indhold. Derfor er der normalt heller ingen grund til at snyde, for der er ikke nogen præmier ud over glæden ved at have skrevet en novelle.

Undertegnede forsøger selv at skrive som NaNoWriMo-debutant. Jeg har dog valgt at skrive på engelsk for at give mig selv en lidt større udfordring i forhold til mine normale skriverier på dansk.

Det er det gode ved NaNoWriMo. Der er ingen regler. Ingen kasser, som dit talent skal presses ned i. Det er kun dig selv og din kreativitet, der sætter grænser. Du skal blot have en idé og lysten til at skrive. Alle genrer og stilarter er velkomne fra fan-fiktion over sci-fi og kærlighedshistorier til dybe psykologiske thrillere.

Skulle du få brug for hjælp med inspiration undervejs, så er Skriveværkstedet og NewPub to gode steder at starte. De hjælper med skriveprocesserne og giver gode tips til finansiering og udgivning med videre.

I øvrigt tilbyder folkene bag eventet også peptalks og hjælp undervejs på deres hjemmeside. Du kan finde programmer til at skrive din novelle med og et forum, hvor du kan diskutere med de øvrige deltagere. Her kan du også møde andre forfattere, deriblandt en del kendte etablerede navne.

Er du ikke startet endnu?

Tik-tak… uret ER begyndt!

About The Author

Computernørd, taljonglør og hardcore online rollespiller. Lever det meste af sit liv online, når hun da ikke nyder tiden sammen med manden hun mødte i World of Warcraft. Afhængig af kaffe og tweets.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.