I 2007 fik Danmark for første gang æren af at blive inviteret med til World Cosplay Summit (WCS) – det tætteste, man kommer på verdensmesterskabet i cosplay.

Det var første gang, at danske cosplayere drog til udlandet som repræsentanter for Danmark. Her 8 år senere er der kommet en del flere internationale cosplaykonkurrencer til, og som dansk cosplayer har man faktisk mulighed for at kvalificere sig til hele 6 af slagsen. Herunder kan I se en lille oversigt, som forhåbentlig kan hjælpe jer med at få et overblik over hvor, hvordan og hvorledes.  Ud over konkurrencerne herunder findes der dog også diverse fotokonkurrencer, hvor man ikke skal igennem et dansk arrangement for at kvalificere sig.

cicaf2015

China Cosplay Super Show (CCSS)

Hvor: CCSS afholdes til China International Cartoon & Animation Festival (CICAF) i Hangzhou. Mange danskere kalder denne konkurrence for CICAF.

Hvordan: Man har mulighed for at kvalificere sig til CCSS ved at stille op i Danish Cosplay Championship til J-Popcon, hvor man skal lave et act. Der udvælges så en gruppe (altså min. to personer), som sendes videre til Kina.

Hvad vægtes: Præcision og nøjagtig gengivelse. Det er vigtigt at være tro imod karakteren og det originale plot både i kostume, bevægelse og optræden. Det er ikke noget krav, at de optrædende selv har lavet deres kostumer og rekvisitter.

 

Clara Cow’s Cosplay Parade (CCCC/C4)

Hvor: CCCC afholdes til Animecon i The Hague, Holland.

Hvordan: Til J-Popcon 2015 kunne man i J-Popcons egen cosplaykonkurrence kvalificere sig til CCCC i sommers, men efterfølgende har Genki afholdt kvalifikationen til CCCC 2016 i forbindelse med deres cosplayshow. Hvordan det derefter vil være, står der ikke noget om på CCCC’s hjemmeside. Der udvælges et team på to cosplayere, som sendes af sted.

Hvad vægtes: Animecon har skabt denne konkurrence for at lave et mere afslappet alternativ til de andre internationale cosplaykonkurrencer. Kostumet tæller for 40% og optræden for 60% af bedømmelsen. Købte kostumer er ikke tilladte.

 

euroCosplay-nodate-Championships-logo_AM-1

EuroCosplay Championships (EuroCosplay)

Hvor: EuroCosplay afvikles til MCM London Comic Con October.

Hvordan: Tidligere har man kunne kvalificere sig både hos SVScon og J-Popcon. Hos SVScon kunne man stille op i SVScosplayshow enten alene eller sammen med en gruppe – der blev dog kun udvalgt én deltager som vinder. Hos J-Popcon skulle man stille op i Danish Cosplay Championship alene. Begge steder skulle der laves et act. Der blev således sendt to danske repræsentanter af sted fra hver sit arrangement. Fra næste år vil der dog kun blive sendt en af sted fra J-Popcon, da SVScon er lukket ned.

Hvad vægtes: Her gælder det om at have hænderne rigtigt skruet på og have konstrueret et rigtig godt kostume og eventuelle tilhørende props som f.eks. våben. Et godt act kan dog være det, der sikrer en sejren, hvis dommerne vakler mellem flere med gode kostumer.

 

European Cosplay Gathering (ECG)

Hvor: Japan Expo i Paris.

Hvordan: Man kan kvalificere sig som gruppe (2-3 pers.) eller som solo. J-Popcon plejer at afholde begge kvalifikationer til ECG som en del af Danish Cosplay Championship, hvor deltagerne skal lave et act. Vil man kvalificere sig som solo, skal man optræde alene i Danish Cosplay Championship.

Hvad vægtes: ECG vil gerne give cosplayere mulighed for at optræde på en rigtig fed scene. Hos ECG gælder det om at levere både fantastiske kostumer og sceneoptræden. Kostumerne skal ikke bare være vellavede, man skal også kunne bevæge sig ordentligt i dem, og hvis man kan inddrage dem i ens optræden på en særlig måde, er det et stort plus.

 

Nordic Cosplay Championship (NCC)

Hvor: Närcon i Linköping, Sverige.

Hvordan: I Genkis Craftmanshipkonkurrence udvælges der en 1., 2. og 3. plads, som sendes videre til NCC. Craftmanshipkonkurrencen er en simpel catwalk, hvor en vært fortæller, hvem man cosplayer som.

Hvad vægtes: I kvalifikationen er det ren craft, men til NCC skal man også lave et act og bliver således også bedømt på det.

 

World Cosplay Summit (WCS)

Hvor: World Cosplay Summit i Nagoya i Japan.

Hvordan: Man kan kvalificere sig gennem Danish Cosplay Championship til J-Popcon, hvor man skal stille op som et hold på to personer og udføre et act.

Hvad vægtes: Man bedømmes på baggrund af en sceneoptræden. Bedømmelsen går både på kvaliteten og udseendet af kostumerne og holdpræsentationen på scenen.

Notits: WCS er dog meget mere end en cosplaykonkurrence med scenoptræden. Der er også forskellige parader og andre arrangementer, som deltagerne skal være med i. Der skal altså medbringes flere sæt kostumer til WCS.

 

About The Author

Denne bruger eksisterer ikke længere, for mere information om den pågældende skribent kontakt redaktionen@metronaut.dk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.