Vi har alle hørt om Comic-Con fra USA; en convention, hvor alt nørdet er på skue, folk er klædt ud som deres yndlingskarakterer, og der er et overflødighedshorn af merchandise tilgængeligt til masserne. Findes sådan noget i lille Danmark dog?

Hvis man forventer den samme størrelse og store armbevægelser, så nej, men conventions findes skam i Danmark, og Metronaut har kigget forbi en af dem, nemlig Genki, som fandt sted fra den 31. juli til den 2. august i Farum Arena.

Selv har jeg været med til andre danske conventions, men ikke Genki, så det var en ny oplevelse.

Genki har som udgangspunkt en forkærlighed for asiatisk popkultur, men det skal ikke afholde folk, som er større fan af DC og Marvel, fra at kigge forbi, da der var op til flere klædt ud som Jokeren eller Deadpool og deslige.

Cosplay, det at klæde sig ud som sine yndlingskarakterer, er der masser af til Genki, så hvis man er typen, der synes, det er spændende, kan man få meget ud af at sætte sig et sted på pladsen og bare blive imponeret over de folk, der går rundt i deres kostumer. Selv fandt jeg frem til, at det er umuligt at kende alle, så hvis der er mange karakterer, som virker helt fremmede, er det helt naturligt.

Genki tilbyder selv op til flere paneler, hvor man får et foredrag omkring cosplay: hvordan man kommer i gang med det, eller hvordan man bliver endnu bedre. Disse var ufatteligt interessante og gav et godt indblik ind i, hvor meget arbejde der kan ligge i det, men også hvor givende det kan være at skabe noget på den måde.

11871950_10154517823113504_27195982_o

Når det kommer til de planlagte events, var der op til flere events, hvor der var fokus på det sociale, f.eks. speed meeting, hvor man hurtigt får chancen for at møde mange folk og derved måske lære nye mennesker at kende. Det at lære nye mennesker at kende virker til at være noget, som Genki specielt er god til, da stemningen var meget let og venlig, og man får hurtigt indtrykket af, at det kan godt være, at folk er fans af forskellige ting, lad det være Supernatural, Doctor Who, anime eller Marvel-film, men vi var alle sammen til stede, fordi vi var fans. Et møde mellem fandoms kan man kalde det.

11852940_10154517718628504_227104329_o

Convention’en havde et Gameroom, hvor alskens spil var tilgængelige, og man kunne spille lige, hvad man ville, om det var Tekken mod sine venner, eller fremmede, eller bare hygge sig med Bioshock igen for en stund. Der var også egentlige konkurrencer med præmier, så der er også noget for de mere kompetitive iblandt os.

11874899_10154517823108504_67088294_o

Til sidst skal der selvfølgelig nævnes Dealerrummet.

Stedet, hvor penge på mystisk vis forsvinder, da du finder ting, du ikke før vidste, at du havde brug for, men som du nu indser, at du ikke kan leve foruden. Der er et bredt udvalg, men selvfølgelig mest fokus på asiatisk kultur og merchandise.

Af negative ting kan jeg selv kun komme på, at der var lidt forvirring med skemaet, men jeg hørte, at dette ikke var en normal ting, så jeg vil ikke lægge for meget i det personligt.

Hvis man ikke har prøvet at være til en convention endnu, er Genki klart en god start: stemningen er rar, og den er ikke så stor, at det føles koldt, men mere nærværende.

Og hvis man kommer i cosplay, bliver man kun mere vel mødt. Jeg kan kun anbefale at tage til Genki, hvis man har en interesse for nørdede ting.

Der er en hel verden derude, og det er bare om at udforske den.

Leave a Reply

Your email address will not be published.