genki-logo-15Genki startede som et arrangement for folk med interesse for japansk populærkultur og traditionel japansk kultur.

Gennem årene har connen udviklet sig til også at være en con for Internet- og nørdkultur mere generelt. På cosplaysiden er der også kommet mere og mere vestligt ind – faktisk cosplayede kun 5 ud af 16 grupper sidste år i cosplayshowet fra noget med japansk oprindelse.

Connen har dog meldt ud, at den nu ønsker ”at finde tilbage til sine rødder” med japansk kultur. Dette vil imidlertid ske gradvist, så i år er der f.eks. stadig et panel med danske Youtubere på programmet. Genki har netop udgivet et foreløbigt program. På det finder man også bl.a. forskellige konsolkonkurrencer, Morning Tai Chi, diverse kortspilsturneringer, cosplay-relaterede paneler, Anime Dating Game og Auction.

Der er mulighed for at vise sine cosplay-skills frem både i cosplayshowet og Cosplay Craftmanship-konkurrencen.

Til cosplayshowet har man som 2-mandsgruppe mulighed for at kvalificere sig til Clara Cow’s Cosplay Cup, som afholdes i Holland til Animecon. I Craftmanship udvælger dommerne tre repræsentanter, som sendes til Nordic Cosplay Championship i Sverige til Närcon. Man tilmelder sig til begge dele på forhånd. I cosplayshowet går typisk 1-5 cosplayere på scenen ad gangen, hvor de fremfører en kort optræden. Herunder kan I se et eksempel fra sidste år, som der blev jublet gevaldigt til. I Craftmanship er der en catwalk, hvor en vært fortæller, hvad de forskellige hedder, og hvem de cosplayer som, imens de kommer frem på scenen og viser deres kostume.

Ud over de forskellige events byder Genki også på forskellige områder. I deres Expo Hall kan man gå på jagt efter merchandise og andet loot. Indtil videre er der annonceret 7 dealere. Det er også her, man finder Artist Alley, som plejer at være for kreative personer, som gerne vil fremvise og sælge ting, de selv har lavet. Det kan både være tegninger, accessories, bogmærker og andre småting. Bring & Buy har ligeledes plads i Expo Hall. I Bring & Buy kan man indlevere ting, man gerne vil sælge, og så vil nogle fra Genki stå i boden og forsøge at sælge det for en.

Expo HallDerudover har Genki også et Community Corner, hvor andre organisationer og lignende kan få sig en bod og hilse på deltagerne. Der finder man typisk andre conner og foreninger samt højskoler og lignende med japansk indhold. Tidligere har Genki også budt på et gameroom med forskellige konsoller, en maid café og en almindelige café. En maid café er præcis, hvad det lyder til at være. Her er de kvindelige tjenerne klædt i maid-kostumer og mændene som butlere.

Man kan læse mere om connen på deres hjemmeside (som dog kun findes på engelsk) samt følge dem på deres Facebookside og Twitter, og så kan man komme lidt med om bagved på General Leonidas’ Facebookside.

udenforGenki 2015 afholdes i Farum Arena d. 31. juli – 2. august.

For et pass til hele festivalen skal du af med 365 kr., eller du kan også nøjes med en enkelt dag, som koster mellem 118 og 210 kr. Det er faktisk også muligt at bestille soveplads, hvilket dog pt. er udsolgt, men Genki arbejder på at få flere lokaler godkendt af brandvæsenet til overnatning, så de kan åbne op for salg af flere. En sovesalsbillet koster 70 kr. + gebyr. Billetter kan købes via billetto.

 

Foto: Alle billeder i denne artikel er taget af Michael Grue Nielsen.

About The Author

Denne bruger eksisterer ikke længere, for mere information om den pågældende skribent kontakt redaktionen@metronaut.dk

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.